Dolar $
32.78
%1.44 0.46
Euro €
35.07
%0.43 0.15
Sterlin £
41.66
%0.21 0.09
Çeyrek Altın
3956.98
%1.46 56.15
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Çarşamba 22 Mayıs 2024 11:00

KURTULMUŞ: EĞİTİMİ, TEKNOLOJİSİ, İNOVASYONU İLE CİDDİ BİR POTANSİYELE SAHİBİZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "21. Yüzyılda Türk Dünyasının Yeri" başlıklı konferansta yer aldı.

Kurtulmuş: eğitimi, teknolojisi, inovasyonu ile ciddi bir potansiyele sahibiz

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkistan’da, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Kazak-Türk Üniversitesini ziyaret ederek "21. Yüzyılda Türk Dünyasının Yeri" başlıklı konferansta yer aldı.

Hoca Ahmet Yesevi'nin Türkistan'ın hocası olarak Türklerin İslamlaşmasına büyük emek verdiğini belirten Kurtulmuş, "Fikirleriyle Anadolu ve Balkanlarda İslam'ın hikmet dolu anlayışının yayılmasına öncülük etmiştir. Bugün Türk dünyası, Ahmet Yesevi'nin ilim, irfan ve hikmet penceresinden olaylara bakarak küllerinden yeniden doğmaktadır" dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye'nin yer üstü - yer altı kaynakları, eğitimi, teknolojisi, inovasyonu ile ciddi bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Önümüzdeki dönemde dilde, kültürde, fikirde ve tarihte birliğimizi sağlayarak Türk dünyasının bu potansiyelini en iyi şekilde kullanacak; dünyanın, barış ve esenlik içinde bir gelecek kurmasına katkıda bulunacağız."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR