Dolar $
32.57
%0.08 0.02
Euro €
34.95
%0.37 0.13
Sterlin £
40.7
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
3959.61
%0.04 1.72
SON DAKİKA
Eğitim Cuma 28 Mayıs 2021 02:18

İTÜ'NÜN ÜÇ DEKANI BÖLÜMLERİNİ TANITTI

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Online Kariyer Günleri çerçevesinde, İstanbul Teknik Üniversitesi' nin en çok tercih edilen üç bölümünün dekanları, öğrenciler ile buluştu.

İTÜ'nün üç dekanı bölümlerini tanıttı

İTÜ Makine Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Tüfekci, ilgi alanının tercihte belirleyici olması gerektiğini savundu ve şöyle konuştu: “Mühendislik için matematik ve fiziği sevmek gerekir. Mekanik, ısı, enerji gibi konulara ilgili duyan öğrenci, Makine Mühendisliği bölümünü seçebilir. Öğrenciler, popüler bölümlere yönelmesinler. Ne istediklerine karar versinler, bir işi severek yapsınlar. Sevmediğiniz bir işte başarılı olmazsınız. Kendi iç seslerini dinlesinler, ilgilerine yönelik tercih yapsınlar. . Makine mühendislilerinin çalışma alanı çok geniştir, mezunlarımız hizmet sektöründe bile iş bulabilir. Mezunlarımızın iş bulma imkanı yüzde 100.”

Mühendislik merakla başlar

İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Akduman, üst düzey bilimsel projeler üzerinde çalıştıklarını vurguladı ve İTÜ’nün yüksek araştırma olanaklarını anlattı. Prof. Akduman, “Mühendisliğin amacı insanlığın problemlerine çözüm üretmek, bilinmeyeni çözmek, yeni teknolojiler geliştirmek ve hayata uygulamaktır. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri, eğer içinizden geliyorsa, üniversitemize geldiklerinde laboratuvarlarımızda, üniversitenin projelerinde yer alma olanağı vermek isteriz. Kapılarımızı lise öğrencilerimize açacağız” dedi.

Teknoloji ve inovasyon

İTÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Çevikcan, İTÜ bünyesinde 29 mühendislik programının ABET akreditasyonu bulunduğunu kaydetti. “ABET akreditasyonu tüm dünyada öğrencilerimizin güçlü bir akademik eğitim aldıklarının bir göstergesidir, dünya çapında teknoloji ve inovasyona yön verecek liderler olarak yetişirler” dedi. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR