Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Gastronomi Çarşamba 02 Ekim 2019 15:28

İTALYAN PANZEROTTİ BEŞİKTAŞ'TA

Çiğ böreği bilmeyen yoktur. Kendisine özgü bir tadı vardır. İtalya'da da buna benzer bir tat var; Panzerotti. Ve o tadın belki de daha iyi artık İstanbul'da… İster kapalı pizza deyin, ister çiğ böreğin farklı bir versiyonu. Fakat lezzeti ve kıvamıyla ikisinden de farklı.

İtalyan Panzerotti Beşiktaş'ta

Milano’da kuyruk eksik olmayan Luini’yi herkes bilir. Gülbahar Aşurova, Luini’de geçirdiği yaklaşık bir yılın ardından İtalyanların meşhur sokak lezzeti panzerottiyi İstanbul’a taşıdı. Beşiktaş’ta -tek harf farkla- açtığı Panzarotti’nin menüsünde, klasik panzerottinin yanı sıra yerel damak tadına uyarlanmış çeşitler de var.

Beşiktaş ve Kadıköy’de 

Gülbahar Aşurova, İran Azerisi. Uzun yıllardır İtalya’da yaşayan ve Luini’de çalışan amcasının isteği üzerine Milano’ya gitti ve yaklaşık bir yıl kaldı. Bu sırada günde yüzlercesini pişirdiği panzerottinin tabiri caizse kitabını yazmış. Türkiye’ye dönünce de “Neden olmasın?” diye düşünmüş.  Kardeşi Fahreddin birlikte Beşiktaş Hattat Tahsin Sokak’taki Panzarotti’yi açtı. Öyle ki; açalı henüz bir ay olmasına rağmen siparişlere yetiştiremediği gibi, Kadıköy’de de bir şube açmayı başardı.

İki çeşit menü var

Panzarotti’nin menüsünde iki çeşit var. Biri, yağda kızartılan klasik panzarotti. İçinde margherita sos ve mozzarella peynir var. Diğeri fırında pişen panzarotti. Yağda kızarana göre daha hafif. Yine margherita sos ve mozzarella peynirle fırınlanıyor, 6 dakika kadar piştikten sonra içerisine envai çeşit malzeme konarak hazırlanıyor. Tavuklusu, mantarlısı, jambonlusu, sosislisi, ton balıklısı, veganı... 

İtalya’daki tarife uygun olarak hazırlanan soslarla servis ediliyor. Yerel damak tadını göz ardı etmeyip hellim peynirlisini de kokoreçlisini de yapmışlar. Yakın zamanda menüde karidesli, somon fümeli çeşitlerin yanı sıra tatlı panzarottileri de görmek mümkün olacak.

Panzarotti’nin biricik şefi Gülbahar Aşurova, “İşimi çok severek yapıyorum. Gelen müşterilere bakıyorum, beğendiler mi, tabakta bıraktılar mı diye. Bazen de fikirlerini alıyorum, neyli olsun isterdiniz diye. O yüzden işimi kimseye vermem” diyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR