Dolar $
32.27
%-0.01 -0
Euro €
35.06
%-0.3 -0.1
Sterlin £
40.86
%-0.33 -0.13
Çeyrek Altın
4022.63
%-0.03 -1.38
SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | Kültür - Sanat - Magazin Perşembe 02 Mayıs 2024 14:52

İSTANBUL'UN YENİ HİT RESTORANI SAKHALİN'DEN BÜYÜK AÇILIŞ

Dünyaca ünlü White Rabbit Family'nin yeni üyesi olarak Ocak ayında kapılarını açan Sakhalin Istanbul'un açılış daveti; yılbaşı, gündem okul tatili, bayram tatili derken yeni yapıldı.

İstanbul'un yeni hit restoranı Sakhalin'den büyük açılış
Efsanevi White Rabbit Family markasının kurucusu Boris Zarkov ve Michelin yıldızlı Şef Vladimir Mukhin tarafından yaratılan, grubun Moskova, Dubai ve Bodrum’dan sonra yeni projesi olan Sakhalin İstanbul restoran, 23 Nisan 2024’te iş ve cemiyet hayatına tanıtıldı. Görkemli davete ev sahibi Zorlu Holding Yönetim Kurulu Bask, anı Ahmet Nazif Zorlu, White Rabbit Family Grubunun Kurucu Bask, anı Boris Zharkov, Sakhalin İstanbul’un ortağı Atilla Kuruçayırlı, sanat, iş ve cemiyet hayatından önemli isimler katıldı.

Davete katılanlar arasında, Aziz Yıldırım, Mehmet Aslantuğ, Revna Demirören, Nihat Özdemir, Oktay Kaynarca, Cavit Çağlar gibi tanınmış simalar vardı. Sakhalin’in kurucusu Boris Zharkov ve Zorlu, sanatçılar ve misafirlerle ile uzun uzun sohbet etti. Bu arada Boris Beyin eşi İrina Hanımın güzelliği de tüm davetliler tarafından hayranlıkla izlendi. Gecede, Şef Vladimir Mukhin ve Şef Alexey Kogay’ın gastronomi şovu çok ilgi çekti. Özel olarak hazırlanan olağanüstü imza yemeklerin ve imza kokteyllerin servis edildiği gecede; Ozan Musluoğlu Trio Grubu & DJ Doğuş Çabakçor perfomanslarıyla harika bir deneyim yasa8 ttı. Dünyaca ünlü Rus Sihirbaz Nikolay Strelnikov’un masalarda özel gösterisi ile davete katılanlar büyülendi. Gecenin bir başka ilgi odağı da masa dekorasyonu idi. Sakhalin’in içmimarı Irina Glik tarafından sebzelerden tasarlanan sanat eseri şeklindeki masa dekoru herkesin beğenisini kazandı…

Restoranın iç bölümünde yemekten sonra konuklar dışarıda Doğuş Çabakçor’un o geceye özel müzikleriyle sabahın ilk saatlerine kadar eğlendiler. Sakhalin Adası’ndan İstanbul’a gurme yolculuk! Sakhalin adasının çok zengin denizaltı dünyasından yola çıkan restoran, şehre geldiğinde, şehir insanlarının alıştığı et ve makarna seçeneklerinin de olduğu herkese hitap eden bir menü ve özel reçeteler ile bir lezzet şöleni yaratıyor. Vladimir Mukhin hazırladığı menüde; en iyi yerel ürünler, Akdeniz ve Asya mutfağı pişirme teknikleriyle harmanlanıyor. Deniz ürünleri de Akdeniz mevsim meyveleri, sebzeleri, şifalı otları, baharatları ile pişirilerek mükemmel tabaklar yaratılıyor. Geometry tasarım stüdyosunun kurucusu mimar Irina Glik, Sakhalin’in kurumsal dekorasyonunu İstanbul için yorumlayarak şık, modern, sanat dolu bir mekan tasarladı.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR