Dolar $
32.27
%0.05 0.01
Euro €
34.76
%-0.01 -0
Sterlin £
40.41
%-0.03 -0.01
Çeyrek Altın
3917.57
%-0.01 -0.33
SON DAKİKA
Turizm Pazar 17 Eylül 2023 11:17

İSTANBUL BALKAN TURİZM BORSASI FUARI BAŞLIYOR

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Ticaret AŞ tarafından, İBB Kültür AŞ iş birliği ile organize edilen 1. İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı, 20-22 Eylül tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda kapılarını ziyaretçilere açacak.

İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı başlıyor

TÜRSAB açıklamasına göre, aralarında KKTC, Arnavutluk, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Bosna Hersek, Çin, Hırvatistan, Hindistan, İtalya, Karadağ, Kuzey Makedonya, Kosova, Malezya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Uganda, Ürdün ve Yunanistan’ın da bulunduğu birçok ülkeyi ağırlayacak olan fuar, katılımcılara yeni iş fırsatları, ulusal ve uluslararası turizm uzmanları ile bilgi alışverişi yapma ve yeni destinasyon, ürün ve hizmetlerin tanıtımını yapma imkânı sunacak. 

Bir turizm borsası niteliğinde planlanan fuar, hedef ülkelerden gelecek satın alım heyetlerini dünyanın dört bir yanından gelen katılımcı ve ziyaretçilerle buluşturacak ve bölgeler arasındaki turizm ilişkilerini güçlendirerek karşılıklı turizm hacminin artırılmasını sağlayacak.

Fuar, ev sahipliği yapacağı panel ve söyleşi gibi etkinliklerde turizmin her alanındaki profesyonelleri dinleyicilerle bir araya getirecek. Fuarda hem Türkiye’nin hem de Balkanlar'ın turizm zenginlikleri tanıtılırken, yapılacak B2B ikili görüşmelerle iş birlikleri kurulması, bölgesel kalkınmaya ve sürdürülebilir turizme yönelik önemli anlaşmalar yapılması planlanıyor.

Açılış günü olan 20 Eylül’de sadece B2B görüşmelere yönelik olarak turizm sektörü profesyonellerini ağırlayacak olan fuar, ikinci gün öğleden sonra itibarıyla halkın da ziyaretine açılacak. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nın alt ve üst katında düzenlenecek fuar üç gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Balkan ülkeleri ve Türkiye arasındaki artan iş birliklerinin sosyal ve ekonomik ilişkileri de güçlendirdiğini ifade etti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR