Dolar $
32.6
%0.22 0.07
Euro €
34.82
%0.2 0.07
Sterlin £
40.56
%-0.08 -0.03
Çeyrek Altın
4067.8
%0.01 0.47
SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 16 Mart 2022 02:44

GENÇLERİN ÇALIŞMA KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLECEK

İvedik OSB ve Teknopark Ankara'nın EYAD ile birlikte yürütücüsü olduğu "OSB'lerde Gençlik Merkezi Kurulması Yoluyla Çalışan Gençlerin Çalışma Koşullarının ve Sosyal Yaşamlarının İyileştirilmesi Projesi" ile işini seven gençler yetiştirilecek.

Gençlerin çalışma koşulları iyileştirilecek

“Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) OSB Gençlik Merkezi Kurulması Yoluyla Çalışan Gençlerin Çalışma Koşullarının ve Sosyal Yaşamlarının İyileştirilmesi Projesi” İvedik OSB’de tanıtıldı. Proje ile OSB’lerde Gençlik Merkezleri kurulması ile ilgili ön çalışmalara başlanacak. Projeyle ayrıca OSB’lerde AR-GE merkezi kurulması ve bu merkezlerde insan kaynağı yetiştirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunulacak.

Erdemli Yöneticiler Akademisi Derneği (EYAD), Ankara İvedik OSB ve Ankara Teknopark tarafından yürütülecek AB projesi kapsamında; OSB'lerde çalışan 18 ile 30 yaş arası gençlerin ailesi, sosyal çevresi iş arkadaşları ve iş ortamıyla uyumlu mutlu çalışanların yetişmesine katkı sağlanacak. Koordinatörleri arasında İsmail Akbıyık ve Mustafa Köroğlu’nun da bulunduğu projede işini seven, işletmesiyle bütünleşik gönülden isteyerek çalışan bireylerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Proje Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilecek.

Almanya’ya mesleki geziler 

Proje kapsamında 80 katılımcı ile “Toplumda Sosyal Uyum Problemleri ve Çözüm Önerilerine” yönelik çalışmalar yapılacak. 60 katılımcı ile “Gençlerde bağımlılık ve bağımlılıktan kurtulma” semineri düzenlenecek. 100 katılımcı ile “OSB'de çalışan gençlere aile yaşamı” semineri verilecek. 100 katılımcı ile OSB'lerde çalışan gençlerin sorunları ve çözümüne yönelik politika belirleme çalıştayı düzenlenecek. Alan uzmanlarıyla görüşmeler kapsamında ve iyi örneklerin incelenmesi amacıyla 15 genç Almanya’ya mesleki geziler düzenleyecek.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR