Dolar $
32.44
%-0.1 -0.03
Euro €
34.86
%0.19 0.06
Sterlin £
40.87
%0.45 0.18
Çeyrek Altın
3947.43
%-0.95 -37.52
SON DAKİKA
Turizm Pazar 03 Eylül 2023 02:17

FAS KRALİYET ŞEHİRLERİ ROTASIYLA TARİHİ YOLCULUK

Türkiye'de turizme yeni bir bakış açısı getiren GitmekLazım.com, gezginleri Fas'ı keşfe davet ediyor. Türk Hava Yolları'nın direkt uçuşuyla 15-20 Ekim tarihleri arasında Kazablanka, Rabat, Fez ve Marakeş rotasında gerçekleştirilecek turda Kraliyet Şehirleri keşfedecek olan gezginler unutulmaz bir deneyime şahitlik edecek.

Fas kraliyet şehirleri rotasıyla tarihi yolculuk

Fas turu kapsamında, gezginler bölgenin göz kamaştırıcı Kazablanka kentinde seyahatlerine başlayacaklar ve aynı gün Rabat bölgesine varacaklar. İlk günün kültürel açıdan dolgun bu rotasında Kazablanka ve Rabat'ın panaromik olarak görülebileceği bir turla tarihi yapıları incelemek ve başta dünyanın en büyük yedinci camiisi olan Hassan II Camii'yi, Kazablanka Katedrali'ni, Mohammed V Mozolesi'ni ve Hassan Kulesi'ni görmek mümkün olacak.

Rabat'ta başlanan ikinci günün ardından ise özellikle zanaat faaliyetleri ile meşhur olan Fez'e doğru yola çıkılacak. Fez'de gezilecek zanaatkarlar çarşısında hem işçiliğiyle değerli hem de bölgeye özel güzel bir anı olabilecek takı, aksesuarlar alınabilecek. Gezginler dilerlerse Kraliyet Şehirleri rotası üzerinde kültürel açıdan çok sayıda sembolik yapının ve etkinliğin bulunduğu Fez'de Arap Gecesi etkinliğine katılma fırsatına da sahip olacak. Ertesi gün ise Fez'in eşsiz manzaralar sunan doğal güzelliklerinin keşfedileceği özel bir rota izlenecek.

Seyahatin son durağı Marakeş'te ise dünya çapında gezginlerin de büyük bir ilgi gösterdiği tarihi yapıların ambiyansı eşliğinde özel bir deneyim yaşanacak. 75 metre yükseklikte minaresi ile Kutubiye Camisi, Djemma El Fna Meydanı ve UNESCO Milli Miraslar listesine alınan nadide meydanlardan birisi olan "Açık Hava Tiyatrosu” Marakeş'te görülebilecek. Fas seyahati için son durak olan Marakeş'te ayrıca bölgenin kendine has kültürel etkinlikleri ve sahne gösterileri gibi özel etkinliklere de katılmak mümkün olacak.


ABONE OL