Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 09 Ağustos 2023 10:50

EN LÜKS YELKENLİ SALLYNA SUYA İNDİ

Hollywood yıldızlarından Johnny Depp, Formula 1'in patronu Ecclestone ve birçok dünyaca tanınmış ünlü ismin teknesini tasarlayan Tanju Kalaycıoğlu'nun ülkemizde farklı alanlarda yatırımları bulunan, Mirzaoğlu Holding adına, üretim ve yönetim sürecini üstlendiği ülkemizin en lüks guleti "Sallyna" denize indirildi.

En lüks yelkenli Sallyna suya indi

48 metre boyunda 82 metre eninde , 220 ton ağırlığında olan Sallyna, tasarımında Türk guletlerinden esinlenildi. Çift motor üç jenaratör ve çok kapsamlı sistemlerle donatılan yat, çift direkli arması ve hidrolik tahrikli yelken donanımlarıyla dünyanın bütün denizlerinde güvenle seyir edebiliyor. Mürettebat için 4 kamarası bulunan Sallyna, armatör ve dört misafir kamarasında 10 kişiyi ağırlayabiliyor. 

Akdeniz’in yeni prensesi

Su Marine tersanesinde üretilen Sallyna’nın iç tasarımı Stephen Huish ve Miza Mimarlık tarafından yapıldı. Ünlü tasarımcı Tanju Kalaycıoğlu, Mirzaoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Romel Ayyıldız, eşi Lina Ayyıldız ve Holding CEO’su Mehmet Doğu Yılmaz ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı törenle suya inen Akdeniz’in Yeni Prensesi Sallyna, görenleri kendisine hayran bıraktı. 

Otelden sonra ikinci yatırım

Maestro Otel ve Yatçılık Genel Müdürü Batıkan Çolpan, “Sallyna’yı turizme kazandırdığımız için çok mutluyuz. Turizmdeki ilk yatırımımız olan ve Karaköy’de yer alan lüks butik otelimiz The Maestro Hotel’den sonraki ikinci yatırımımız Sallyna ile ülkemizin butik lüks alanındaki rekabetine yatırımlarımızla destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Taka Yat Ltd Baş Tasarımcısı Tanju Kalaycıoğlu da, “Sallyna’yı tasarımı, işçiliği ile her türlü detayın düşünüldüğü; hem lüks bir gezi yatı hem de açık deniz geçecek bir yelkenli olarak tasarladık. Türk yat yapımcıları olarak Türklerin de en kaliteli en lüks yatları yapabileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Sallyna ile bizce Akdeniz yeni prensesine kavuştu” diye konuştu. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR