Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
Eğitim Cumartesi 18 Haziran 2022 02:25

EKOSİSTEM İÇİN HAREKETE GEÇMELİYİZ

İş dünyasının, akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve medyanın önde gelen isimlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı İlkbahar'22 dönemi tamamlandı

Ekosistem için harekete geçmeliyiz

Mustafa DENİZ

 

Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD)’nin MY Executive iş birliği ve Galatasaray Üniversitesi desteği ile hayata geçirdiği ‘Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı’nın İlbahar’22 Dönemi’nin Kapanış Töreni Galatasaray Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. 

Yönetim kurulu üyelerinin, bağımsız üyelerin ve üye adaylarının desteklenmesi, güçlendirilmesi ve kurumlara sağladıkları katma değerin artırılmasını hedefleyen program; Eğitimler, Tecrübe Paylaşımı Webinar’ları, Mentor-Menti Görüşmeleri ve iki Yönetim Kurulu Simülasyonu olmak üzere toplam dört bölümden oluştu. Program katılımcıları, düzenlenen tören ile Galatasaray Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından verilen program sertifikalarını aldı.

Detaylarıyla ele aldık

“Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı”nın kapanış töreninde konuşan TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “Bugün sertifikalarını alan katılımcılarımıza 16 haftalık program süresince; yönetim kurullarının daha etkili ve verimli çalışması için dikkat edilmesi gereken noktaları, örnekler vakalar ve yaşanmış tecrübeler üzerinden anlattık. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz webinarlarda pandemi sonrasındaki dönemde yönetim kurullarının karşısına çıkacak farklı konuları detaylarıyla ele aldık.” dedi. 

Program kapsamında dijital dönüşüm, çevik organizasyon yapıları, sürdürülebilirlik gibi önemi giderek artan konuların yönetim kurulunda nasıl değerlendirilebileceğinin, o konunun uzmanları tarafından anlatıldığını kaydeden Saka, “Kurumsal yönetim anlayışını ülkemiz geneline yaymak, bu kavramı yaşatmak ve her daim canlı tutmak zorundayız. Bunlar elbette bir günde çözebileceğimiz meseleler değil. Ancak umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeden ve hiç vakit kaybetmeden hem kurumlarımız ve paydaşlarımız hem de içinde bulunduğumuz ekosistem için harekete geçmemiz gerekiyor.” dedi.

 

Güçlü yönetim kurulları, güçlü bir ülke ekonomisi 

 

MY Executive Kurucu Ortağı Müge Yalçın konuşmasında, Türkiye’de şirketlerin, kurumsal yönetime geçiş süreçlerine ve sürdürülebilir başarıyı yakalamalarına ilişkin umutların gün geçtikçe arttığını belirterek, “Bütün bu çalışmaların temelinde, şirketlerin yönetim katını özellikle de yönetim kurullarını güçlendirmek amacı yer alıyor. Her fırsatta dile getiriyorum. Güçlü yönetim kurulları, güçlü şirketler ve güçlü şirketler de güçlü bir ülke ekonomisi anlamına geliyor. Siz değerli katılımcılarımızın hali hazırda görev yaptığı ve bundan sonra görev alacağı şirketlere sağlayacağınız katma değerin, ülkemiz ekonomisinde de değerli bir katkı yaratacağını biliyorum.” diye konuştu. 

 

İyi yönetim, büyük fayda sağlayacak

 

Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Volkan Demir ise törende yaptığı konuşmada, TKYD, MY Executive ve Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı’nın, üniversite, sivil toplum ve iş dünyası iş birliğinin iyi bir uygulaması olduğunu ve bu eğitimlerin iyi yönetimin toplumun her alanına yayılmasına, katılımcılara ve şirketlerimize büyük fayda sağlayacağına inandıklarını ifade etti. Prof. Demir, şunları söyledi: “Sizlerle üniversitemizde birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtir, hem bu projede birlikte çalıştığımız kurumlarla, hem de katılımcılar ve mentorlarımızla iş birliklerimizin artarak devam etmesini temenni ederim.” 

 ‘Yönetim Kurulu Üyeliği Mentorluk ve Geliştirme Programı’nın kapanış töreninde konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan da “Kurumsal yönetim, şirketlerin sürdürülebilir başarıyı yakalaması açısından çok kritik bir öneme sahip. Yönetim kurulu başkan yardımcılığı da yaptığım TKYD’nin yönetim kurulunda 6 yıl katkı sağladım. TKYD’nin yürütmekte olduğu faaliyetleri destekliyor ve başarılı buluyorum.” dedi.

ABONE OL