Dolar $
32.24
%0.24 0.07
Euro €
35.06
%0.14 0.05
Sterlin £
40.99
%0.22 0.09
Çeyrek Altın
4033.04
%-0.23 -9.03
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | Kültür - Sanat - Magazin Pazartesi 29 Nisan 2024 21:55

"ECLİPSE" FİLMİ SİNEMASEVERLER TARAFINDAN BÜYÜK BİR İLGİYLE KARŞILANDI

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda yarışmaya hak kazanan milli cimnastikçilerin pandemi dönemindeki mücadelesini ve Olimpiyat Oyunları'ndaki tarihi başarısını anlatan "Eclipse" filmi sinemaseverler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye tarihinde ilk kez beş milli cimnastikçi birden bireysel kota alarak mücadele etmeye hak kazandı. “Eclipse”, pandemi sürecinde Türkiye’nin ilk olimpiyat madalyasını alabilmek için karantina, deprem ve sakatlıklarla mücadele eden bu milli cimnastikçilerin ilham veren hikayesini konu alıyor. "Eclipse" belgeseli Rings in Color yapım şirketi tarafından hayata geçirildi. Türkiye'nin gururu olan bu özel hikaye Team Paribu'nun sponsorluğunda, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun da destekleriyle izleyicilerle buluştu. Ayrıca Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun desteklediği ilk belgesel olmasıyla ön plana çıkan bu belgesel, izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.

Yönetmen koltuğunda İpek Kent ve Efe Öztezdoğan'ın oturduğu "Eclipse", Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi gururla temsil eden Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Adem Asil, Nazlı Savranbaşı ve Team Paribu sporcularından Ahmet Önder gibi önemli isimlerin zorlu başarı hikayesini anlatıyor. 

Belgeselin ilk gösterimi, sporcuların da katılımıyla Beyoğlu Sineması'nın muhteşem atmosferinde gerçekleşti. İzleyiciler belgeselin etkileyici atmosferine kapılarak, Türk cimnastiğinin başarı dolu yolculuğuna tanıklık ettiler.

"Eclipse", bu unutulmaz gösterimlerin ardından 17-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında, Team Paribu sponsorluğunda Türkiye'nin dört bir yanındaki 29 şehirde Paribu Cineverse salonlarında seyirciyle buluşmaya devam edecek.  Bu benzersiz belgesel, Türk spor tarihinde çığır açan bir dönemi anlatırken, izleyicilere duygusal ve ilham verici bir deneyim yaşatacak.


ABONE OL