Dolar $
32.57
%0.08 0.02
Euro €
34.9
%0.19 0.06
Sterlin £
40.62
%0.12 0.04
Çeyrek Altın
3983.91
%0.25 9.63
SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 14 Temmuz 2021 02:29

BURSA KESTEL OSB, YEŞİL BİR ADIM ATTI

Çevreci çalışmalarıyla kentinin örnek gösterilen sanayi bölgelerinden kabul edilen Bursa Kestel OSB, yeşil bir adım attı.

Bursa Kestel OSB, yeşil bir adım attı

Yeşil üretime katkı sağlayacak projeler için kolları sıvadıklarını söyleyen OSB Başkanı Cem Hısımcıl, EnerjiSA ile Yeşil Enerji Sertifikası hususunda mutabakat sağladıklarını ifade etti. OSB Başkanı Cem Hısımcıl, “Yönetim Kurulumuz bu konuyla ilgili çeşitli çalışmalar içerisinde olup, yeşil OSB dönüşüm stratejisini belirlemek, daha çevreci bir üretim konusunda sanayicilerimize katkı sağlayabileceği projeleri planlıyor. Bu çalışma sanayicilerimize kurmayı düşündükleri GES projeleri konusunda gerçek değerleri görebilmeleri için AR-GE çalışması olarak 2020 yılında devreye aldığımız 100 Kv Çatı GES projesi ile başladı. 1 yılın tamamlayan projenin üretim verileri sanayicilerimiz ile paylaşılarak, KESTEL ilçesinde kurulabilecek GES’lerin verimliliğine ait reel değerleri elde etmiş oldular. Bu yıl bir katılımcımız 1.1 megavat elektrik gücünde çatı GES’ini devreye aldı”  dedi.

Sanayicilere ‘yeşil sertifika’  

Yaptıkları çalışmaların bir diğerinin de sanayicilerin üretim amaçlı kullanmış oldukları elektrik enerjisinin bir kısmını “Yeşil Enerji Sertifikalı” (I-REC) olarak temin edebilmeleri olduğunu vurgulayan Hısımcıl, şöyle konuştu: “Konu ile ilgili incelemeler yapan Yönetim Kurulumuz, konun paydaşları ile görüşmeler yapmış ve EnerjiSA Enerji Üretım A.Ṣ. firması ile sanayicilerimizin Yeşil Enerji Sertifikası temin edebilmesi konusunda mutabakat sağlamıştır. Sanayicilerimize, Bölge Müdürlüğümüze başvurmaları halinde firmaları adına EnerjiSA enerji üretim A.Ş. tarafından ‘Yeşil Enerji Sertifikaları’ verilecektir.”



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR