Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Cumartesi 15 Haziran 2024 14:00

BABACAN: İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONRASI FİNANSAL YAPI, EKONOMİK SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMİYOR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İkinci Dünya Savaşı sonrasında oluşturulan finansal sistemin artık şu anki zorluklarını karşılayamadığını ve yeniden ele alınması gerektiğini belirtti.

Babacan: İkinci Dünya Savaşı sonrası finansal yapı, ekonomik sorunlara çözüm üretmiyor

Babacan, İkinci Dünya Savaşı sonrası oluşturulan finansal yapının, artık şu anki ekonomik sorunlarına çözüm üretmediğini belirterek, ''Gelişmekte olan dünyanın, küresel finansal mekanizmalarında daha güçlü bir sese ve uluslararası finansal kuruluşlarda daha büyük bir paya sahip olması gerektiği kesin. Bu nedenle, ülkelerin bir araya gelerek uluslararası mekanizmaların daha etkili hale gelmesi için baskı yapmaları gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

BRICS veya ASEAN gibi organizasyonların daha yüksek bir ses elde etmek için bir tür kaldıraç olarak kullanmanın önemine dikkat çeken Babacan, şöyle devam etti:

''Ancak BRICS'i başka bir şeye alternatif olarak görmemeliyiz. BRICS'i bir rakip veya başka bir şeyin karşıtı olarak görmemeliyiz. Aksi takdirde amacına hizmet etmez. Bu yüzden BRICS'i diğer uluslararası organizasyonlara tamamlayıcı bir birliktelik olarak nasıl konumlandıracağımızı düşünmeliyiz. Her zaman iyimser bir anlayışa sahip olmalı ve önümüzde olumlu bir gündem tutmalıyız."

ABONE OL