Dolar $
32.53
%-0.02 -0
Euro €
34.9
%0.26 0.09
Sterlin £
40.74
%0.24 0.1
Çeyrek Altın
3980.73
%0.58 22.58
SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 16 Mart 2022 02:42

"AYDIN TARIMINA BÜYÜK DEĞER KATACAK"

Aydın tarımını ve ekonomisini bir üst noktaya taşıması planlanan 'Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (Jeotermal Isıtmalı Sera) tanıtım toplantısında konuşan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, "Organize Sanayi Bölgemizde yıllık 10 bin ton yaş sebze ve meyve üretimi planlanmaktadır ve bin kişiye de istihdam sağlayacağı değerlendirilmektedir" dedi.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “Tarımsal potansiyel olarak Aydın Türkiye’nin dört büyük ilinden birisidir. Bundan önce seracılık alanında çok büyük bir girişimimiz olmamıştı. Uygulanacak olan proje Aydın tarımına büyük değer katacaktır, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Yılda 10 bin ton sebze-meyve üretilecek”

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, “Ülkemizde kuruluş aşamasında olan 50 adet tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri var. Farklı alanlarda ülkemizin geleceğine yön veren Organize Sanayi Bölgeleri var. Aydın Tarıma Dayalı Organize Sera Bölgemiz topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla sağlanan modern sera ile en iyi tarımı hedeflemektedir. Organize Sanayi Bölgemiz Efeler ilçesi Kadıköy mevkiinde toplam 776 bin metrekare alana kuruludur. Bölgede 25 bin metrekareden oluşan 20 adet seraya sahip, 4 bin metrekareden oluşan 9 adet sanayi parseline sahip. Bölgemizdeki seralar ve sanayi parsellerinin ön satışları için bugün itibariyle başlayacaktır. Organize Sanayi bölgemizde yıllık 10 bin ton yaş sebze ve meyve üretimi planlanmaktadır ve bin kişiye de istihdam sağlayacağı değerlendirilmektedir” ifadelerini kullandı.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR