Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 16 Ağustos 2023 02:15

ATIK ALIM GEMİLERİ ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

Bodrum ve Gökova koylarında 2019'dan bu yana hizmet veren atık toplama gemisi Mavi Hizmet-1 3 yılda 37 bin 971 poşet çöp topladı. Toplanan atıklar mahallinde ayrılarak geri dönüşüme kazandırıldı

Atık alım gemileri aralıksız çalışıyor

Bodrum ve Gökova koylarında teknelerden ve kıyılardan evsel atıkları toplamak üzere, İMEAK Deniz Ticaret Odası bünyesinde Başkan Tamer Kıran’ın destekleri ile 2019 sezonunda hizmete alınan Mavi Hizmet 1 (eski adı Riva Hizmet-1) isimli atık alım gemisi ile 2019 ve 2022 yılları arasında 37.971 poşet çöp topladı.  Toplanan atıklar mahallinde ayrılarak geri dönüşüme kazandırıldı. 10 Ton evsel katı atık alım kapasitesi ile T.C. Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce atık alım gemisi lisans belgesi düzenlendi ve faaliyete başladığından bu yana ücretsiz bir şekilde gerek teknelerden gerekse kıyılardan atık topluyor. 

Mavi Hizmet 2 göreve hazır

2023 yılında, denizlerin temizliği ve sürdürülebilir deniz turizminin devamlılığı misyon ve vizyonuyla İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesinin girişimleri ile “Mavi Hizmet 2” atık alım gemisi, aynı yeterliliklerle tekrar ilgili kurumdan atık alım lisansını almış olmakla beraber, geleceğin ve yıllardır bölgenin sosyo-ekonomik yapısının en temel taşı olan denizlerin temiz tutulması için “Mavi Hizmet 1” gemisi ile herhangi bir kar amacı gütmeden ücretsiz bir şekilde Bodrum civarı koylar ve Gökova Körfezi girişinde çalışmalarını artan kapasite ile sürdürecek. Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneği ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi tarafından işletilmekte olan “Venüs” katı atık alım gemisi’ de 2018 yılından günümüze yıllık ortalama 5500 poşet çöp topladı.

Konu ile ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Sayın Orhan Dinç; “Doğayı korumak ve gelecek nesillere aynı güzellikte aktarmak en önemli değerlerimiz olup, bu değerlere talip olduğumuzu İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Yönetimine geldiğimiz 2018 yılından itibaren her platformda vurguluyoruz. Deniz temizliği ve sürdürülebilirliği günümüzün popüler konularından, ancak biz bu işi popüler olduğu için üstlenmedik ve bizzat görevimiz olarak görmekteyiz. 2 atık alım gemisi de faal ve çalışmalarını titizlikle sürdürmekle beraber, denizde atık alım kapasitesinin arttırılması ve bütün Bodrum Yarımadasında bu hizmeti ücretsiz vermek hususunda da gerekli çalışmayı yaptığımızı tüm Bodrum ve deniz severle paylaşmak isterim” diye konuştu. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR