Dolar $
32.27
%0.01 0
Euro €
34.67
%-0.13 -0.04
Sterlin £
40.31
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
3934.82
%0.21 8.32
SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Pazar 19 Kasım 2023 14:44

"AMACIMIZ YENİ YATIRIMLARLA ÜRETİMİ VE İSTİHDAMI ARTIRMAK"

Banyo mobilyası sektöründe 30 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren ORKA Banyo, 6-10 Kasım tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA'da yeni markası nob.'u ve yeni serilerini tanıttı. ORKA Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, yeni yatırımlarla birlikte hem iç piyasada hem ihracatta stratejilerini geliştirdiklerini belirterek, "30 yıl önce yola çıkarken kendi kulvarımızda dünya markası olmayı hedefledik. Teknolojik alt yapıya ve gelişmiş makinelere yatırım yaptık. Küçük bir ekip ile yola çıktık; başlangıçta sadece 3 kişiyle günde 3 ürün üretirken, şimdi 300'ü aşkın uzman bir kadro ile günde 3 bin adet üretim kapasitesine ulaşmış bulunuyoruz. En büyük hedefimiz yeni yatırım hamleleri ile istihdam ve üretime destek olmak. Yeni markamız ve yeni serilerimizle hem mevcut pazarlarımızda gücümüzü sağlamlaştırmayı hem de yeni pazarlara kalıcı bir giriş yapmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Türkiye’nin banyo mobilyası ihracatında öne çıkan markalardan biri olan ORKA Banyo, 6-10 Kasım tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA’da hem yeni markası nob.’u hem de yeni serilerini tanıttı. Düzenlenen tanıtım toplantısına ORKA Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, ORKA Banyo Genel Müdürü Nalan Yılmaz, ORKA Banyo İhracat Müdürü Ayça Yılmaz, ORKA Banyo Marka ve Tasarım Direktörü Sezgin Aksu ve Tasarımcı Setsu Ito katıldı. ORKA Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, “Yeni markamızla ve yeni serilerimizle mevcut pazarlarımızda gücümüzü sağlamlaştırmayı, yeni pazarlara da kalıcı bir giriş yapmayı amaçlıyoruz. 30 yıl önce yola çıkarken lider üretici olmayı, kendi kulvarımızda dünya markası olmayı hedefledik. Bugün sektörümüzde öncü ve lider üreticilerden biriyiz. En büyük hedefimiz yeni yatırım hamleleri ile istihdam ve üretime destek olmak. Yeni markamız nob.’u Cumhuriyetimizin 100. yılında üreten Türkiye’ye atfediyoruz. Hayata geçirdiğimiz her işte emeği olan ORKA ailesine ve tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

 

30 YILDA KAPASİTEMİZ GÜNDE 3 ÜRÜNDEN 3 BİN ADEDE ÇIKTI

 

ORKA Banyo’nun 90 ülkeye ihracat yaptığını ve ana pazarın Avrupa olduğunu söyleyen Yılmaz, yıllık mobilya üretiminin 750 bin adedin üzerinde olduğu bilgisini verdi. “Biz kullanıcılarımıza sadece yenilikçi ve estetik ürünleri değil, 30 yıllık el işçiliği tecrübesini de sunuyoruz.” diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “ORKA Banyo olarak 30 yıl içinde büyük bir gelişme kaydettik. Başlangıçta sadece 400 metrekarelik toplam alanda faaliyet gösterirken, şimdi 100 bin metrekarelik bir açık alana ve Ocak ayında hizmete giren üçüncü fabrikamızla birlikte toplam 50 bin metrekare kapalı alana sahibiz. Teknolojik alt yapıya ve gelişmiş makinelere yatırım yaptık. Küçük bir ekip ile yola çıktık; başlangıçta sadece 3 kişiyle günde 3 ürün üretirken, şimdi 300’ü aşkın uzman bir kadro ile günde 3 bin adet üretim kapasitesine ulaşmış bulunuyoruz. Sektörünün önde gelen üreticisi olarak satış öncesi ve satış sonrası hizmetimizle fark yaratarak, dünyada oyun kurucu bir marka olmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda önümüzdeki dönemde en büyük hedefimiz, yeni yatırım hamlelerine devam etmek olacak. İç piyasada üretim ve istihdama destek olurken, kendi sektörümüzde büyüme hedeflerimizi gerçekleştirmeyi ve ihracatımızı artırmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.”

ABONE OL