Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | Turizm Çarşamba 07 Şubat 2024 07:00

AFET FARKINDALIĞINDA TURİZM SEKTÖRÜNE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

6 Şubat 2023 tarihinde tüm ülkeyi derinden etkileyen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü yaklaşırken, turizm sektöründe örnek bir toplumsal sorumluluk hareketi başlatan Dedeman Hotels & Resorts International, çalışanlarına AFAD desteği ile "Afet Farkındalık Eğitimi" verdi.

Afet farkındalığında turizm sektörüne çok iş düşüyor

Dedeman Hotels & Resorts International çatısı altındaki İstanbul, Palandöken, Konya, Trabzon, Zonguldak, Kastamonu, Tokat, Elâzığ, Şanlıurfa, Denizli, Adıyaman, Cizre ve Kayseri’deki otellerinde gerçekleştirilen; deprem, yangın, sel gibi çeşitli afet senaryolarını kapsayan eğitimlerde, afetlerde doğru ve etkili bir şekilde hareket edebilmeye ilişkin yol haritası sunuldu. Buna ek olarak; acil durum planları, tahliye prosedürleri, ilk yardım ve güvenlik önlemleri ile afet anında uygulanacak iletişim stratejileri gibi konular ele alındı. 

 

“Turizm çalışanlarının olası afetlere karşı eğitimli olması çok önemli”

 

Eğitimler aracılığıyla hem kişisel hem de kurumsal bilinci artırmayı, planlama ve yardım sürecinde koordinasyonu sağlayabilecek duyarlılığı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Dedeman Hotels & Resorts International İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sinan Mısırlı; “Geçtiğimiz sene yaşadığımız elim hadisede de tecrübe ettiğimiz gibi, olası bir afet anında turizm sektörüne büyük sorumluluk düşüyor. Ülkemizi derinden etkileyen 6 Şubat 2023 depreminin ardından Dedeman olarak bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak, hızlı hareket etme becerisi gösterdik. Deprem Kriz Masası oluşturarak bölgede ihtiyaç duyulan malzemeler için lojistik destek sağladık. Bölgedeki otellerimizi ilk etapta sığınma alanına, sonrasında su, gıda, barınma ve dağıtım merkezine dönüştürdük” diye konuştu. 

Bununla birlikte turizm sektörünün afetlere karşı sorumluluğunun sadece afet sonrası ile sınırlı olmadığına dikkat çeken Mısırlı; “Sektör olarak sahip olduğumuz insan gücünü doğru bir şekilde eğitmemiz, afet anlarında çok önemli katkılar sağlayabilir.Bu nedenle sektörümüzün proaktif aksiyon alabilmek adına afet ihtimaline karşı önceden hazırlıklı olması gerekli” dedi.

 

“Otellerimizde afet uzmanları istihdam etmeyi hedefliyoruz”

 

Turizm sektörünün her türlü afetten en çok etkilenen sektörler arasında yer aldığına dikkat çeken Sinan Mısırlı, afetlere karşı hazırlıklı olma yönünde atılacak her adımın önemini vurguladı. Turizm sektörünün afetler sırasında işlevsel yapılanma ile koordinasyonu sağlayabileceğini belirten Mısırlı, bireyleri bir araya getirip resmi kanallara entegrasyon halinde hizmet sunabilecek bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Eğitimleri 2024 yılında diğer otelleri de kapsayacak şekilde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Mısırlı, Dedeman çatısı altında yalnızca afet anında hizmet veren uzmanlar istihdam etmeye yönelik bir yapılanma içinde olduklarını da sözlerine ekledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR