Dolar $
32.37
%-0.35 -0.11
Euro €
34.71
%-0.32 -0.11
Sterlin £
40.63
%-0.16 -0.06
Çeyrek Altın
3909.86
%-0.57 -22.19
SON DAKİKA
Sanayi Cumartesi 26 Ağustos 2023 09:06

10 YILDA İKİ MİLYON TON PASLANMAZ ÇELİK ÜRETTİ

Türkiye'nin en büyük paslanmaz çelik üreticisi POSCO ASSAN TST, üretime başlamasından günümüze 2 milyon ton paslanmaz çelik üretti. POSCO ASSAN TST CEO'su Jongduk Suh "10 yıl önce tamamı ithalat yoluyla karşılanan paslanmaz çelik gibi zor bir üründe Türkiye'yi ihracatçı konumuna getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

10 yılda iki milyon ton paslanmaz çelik üretti

Türkiye'nin en büyük paslanmaz yassı çelik üretim tesisi olan POSCO ASSAN TST, üretime başlamasının üzerinden geçen 10 yılda iki milyon ton ürün sevk etti. Çalışanların katılımlarıyla üretim sahasında düzenlenen törende konuşan POSCO ASSAN TST CEO’su Jongduk Suh, “Önceleri tamamı ithalat yoluyla karşılanan paslanmaz çelik gibi zor bir ürünü üretmenin ve Türkiye’yi paslanmaz çelik ihraç eden bir ülke haline getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin yetişmiş insan kaynağı bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu vurgulayan Jongduk Suh, “POSCO ASSAN TST ile Güney Kore’den Türkiye’ye paslanmaz çelik ile ilgili önemli bir bilgi akışı oldu. Üretimde 10’uncu yılımızı geride bıraktık. Çok sayıda Türk mühendis ve operatör paslanmaz çelik konusunda son derece deneyimli hale geldi. Türkiye’nin sahip olduğu insan kaynağına güveniyoruz. Gelecek dönemde de hep birlikte çok daha iyi noktalara ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

Güney Koreli POSCO ve Kibar Holding ortaklığıyla 2011’de kurulan POSCO ASSAN TST Çelik Sanayi A.Ş., Kocaeli Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteriyor.

350 milyon dolar yatırım ve 500 personel ile 2013 yılında üretime başlayan tesis, Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Pandemi döneminde üretimine ara vermeyerek ana sanayiye hammadde sağlayan ve ekonomik kalkınmaya destek olan şirketin üretimi sayesinde Türkiye, paslanmaz çelik ithal eden bir konumdan ihracatçı ülke konumuna yükseldi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR