SON DAKİKA

Yeni Renault Rafale Türkiye'de

Daha önce Renault Austral basın lansmanı ile ilgili yazımda bahsetmiştim. "Her Anı Fark Et" sloganıyla Türkiye'nin en batı ucu Gökçeada'da gerçekleşmişti Austral lansmanı . Gerçekten hafızalarda yer eden, konsepti ve kurgulandığı fikir ile de farklılığını ortaya koymuştu.

Fakat bu hafta gerçekleşen Yeni Renault Rafale lansmanı çok daha etkileyici olmuş. Hani enfes bir yemek yersiniz ve tadı damağınızda ve hafızanızda kalır ya, o misal.

Yeni Renault Rafale’in “rüzgârına kapıl”

24 Eylül günü gerçekleşen Yeni Renault Rafale lansmanına eşimde katılmıştı, kendisinden aldığım bilgiye göre, Ege’nin birbirinden güzel duraklarından oluşan harika bir rotada, üst düzey bir sürüş deneyiminin oluşturulduğu lansman kurgusuyla ve #rüzgarınakapıl sloganıyla gerçekleştirilmiş.

Yine sıra dışı bir basın lansmanı

Selçuk Efes Havaalanında yapılan ürün sunumunun ardından, Caudron-Renault Rafale uçağı ve Yeni Renault Rafale’ler pist üzerinde etkileyici bir gösterimle sahne almışlar. Rafale’lerin anahtarları da gökyüzünden profesyonel paraşüt ekibi tarafından basın mensuplarına teslim edilmiş. 

Selçuk Havaalanından başlayan test sürüşü Bafa Gölü etrafından devam ederek; Rafale kurgusuyla tekrar özenle dekore edilmiş olan Bodrum Xuma Village son bulmuş. Yine hafızalarda yer eden, konsepti ve kurgulandığı fikir ile de farklılığını ortaya koymuş diyebilirim. 

Sportif ve karakteristik tasarımlı Rafale

Eşimin de katıldığı lansman ve test sürüşlerinde deneyimlediği araç ile ilgili kendisinden aldığım bilgilere göre; sportif ve karakteristik tasarımı, özel olarak tasarlanan iç mekânı, Solarbay teknolojisine sahip cam tavanı ve 200 HP E-Tech tam hibrit motoruyla otomobil severleri kendisine bağlayacak ve sürüş zevkini en üst seviyeye çıkaracak diyebilirim.

Güçlü karaktere sahip SUV Coupe

Yeni Renault Rafale, hafif yükseltilmiş fastback tarzıyla SUV coupe sınıfında yer alıyor. Belirgin omuz çizgisiyle dinamik ve sportif bir görünüm ortaya koyarken, güçlü ön cephesi ve gövde oranlarıyla güçlü bir izlenim bırakıyor.

Yeni Renault Rafale, ikisi yeni olmak üzere beş farklı gövde rengiyle sunuluyor olacak. Yeni renkler ise, Saten Sedef Beyaz ve Alpine Mavi’nin yanı sıra; Alev Kırmızı, Yıldız Siyah ve Mineral Gri de diğer renk seçeneklerinden oluşuyor olacak.

Fastback tarzıyla SUV coupe sınıfında yer alan ve lLansmana özel 2.650.000 TL’den başlayan fiyatıyla Türkiye’de satışa sunulacak olan Yeni Renault Rafale’e bizde bu yolculuğunda başarılar diliyoruz.

İstanbul’dan İzmir’e, İzmir’den Bodrum’a, Bodrum’dan İstanbul’a uzanan, her anının her bir detayının hafızalarda kaldığı, özenle özveriyle hazırlanmış, “Rüzgârına Kapıldığımız” bu eşsiz basın buluşması için Renault Türkiye ailesine ve emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ederiz.

Bir sonraki inceleme ve değerlendirme yazısında görüşmek dileğiyle…