SON DAKİKA
sabancı holding mobil alt

Yeni Renault Captur Türkiye'de

Bu haftaki köşe yazımda sizlere Yeni Renault Captur'dan bahsetmek istiyorum.

24 Eylül günü Renault Türkiye ekibi, basın mensupları ve otomotiv sektörüne emek verenler için önemli günlerinden bir tanesiydi. 24 ve 25 Eylül günü İzmir’den Bodruma uzanan özenle hazırlanmış bir rotada Yeni Renault Rafale’in ve Yeni Renault Captur’un Türkiye lansmanı test sürüşleri ve etkinlikler ile gerçekleşti.

Eşim de 24 Eylül günü Yeni Renault Captur’u deneyimleme ve inceleme olanağı bulmuştu. 

Daha fazla sürüş keyfi sunabiliyor

Araç ile ilgili kendisinden aldığım bilgilere göre; Yeni Renault Captur, mild hybrid EDC 160 hp ve E-Tech full hybrid 145 hp versiyonu da dâhil olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuldu.

Daha fazla sürüş keyfi ve daha dinamik bir sürüş için şasi ve hidrolik direksiyonu yeniden tasarlanmış, 4 farklı MULTI-SENSE sürüş modu sayesinde de sürücünün sürüş stiline en uygun modu seçebilmesine olanak sağlayarak dikkatleri üzerine çekiyor diyebilirim. Ayrıca,  yeni Esprit Alpine donanım seviyesiyle iç ve dış tasarımda daha zarif ve sportif bir karakter ortaya koyuyor. Captur’un iç mekânını ise yeni döşemeler ve yeni ekranlar süslüyor.

MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş

Bodrum’da gerçekleştirilen Türkiye lansmanında Yeni Renault Captur’u Türkiye pazarına kazandırdıkları için büyük mutluluk duyduklarını, Türkiye’nin en sevilen SUV modellerinden olan Captur’un yeni ve dikkat çekici görünümünün, konforlu iç mekânının ve Renault’nun en son teknoloji ile geliştirdiği donanımlarının kullanıcılar tarafından çok beğenileceğinden emin olduklarını söyledi.

Yeni Captur, atletik bir dış görünüme sahip

Araç, kaya Gri, Esprit Alpine donanım seviyesi ve premium tarzıyla daha atletik bir görünüm ortaya koyuyor diyebilirim. Hem aerodinamiği iyileştiren hem de motor ve frenlerin soğumasını sağlayan hava girişleri, araca estetik bir görünüm kazandırıyor. Versiyona göre sunulan üç farklı tavan ve yan ayna rengi seçeneğiyle de dış görünümü daha da dikkat çekici hale gelmiş diyebilirim.

E-Tech full hybrid motoru ile yakıt verimliliği sunuyor

Yeni Renault Captur, 145 hp gücündeki E-Tech full hybrid motoru, 4,7 l/100km ortalama yakıt tüketimi ve 10 g/km CO2 salımı ile yakıt verimliliği ve emisyon değerleri açısından en yüksek standartları karşılıyor diyebilirim. Ayrıca şehir içinde şarj stresi olmadan tam elektrikli bir otomobil kadar sessiz bir sürüş tecrübesi yaşatıyor. Mild hybrid EDC 160 hp motor seçeneği segmentindeki en yüksek performanslardan birini sunarken, 12 V mild hybrid teknolojisi sayesinde düşük yakıt tüketimi ve verimlilik sağlaması ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

1.595.000 TL’den başlayan fiyatı, geliştirilmiş yepyeni versiyonu ve premium tarzıyla Türkiye’de satışa sunulan Yeni Renault Captur’a bizlerde bu yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Bir sonraki inceleme ve değerlendirme yazısında görüşmek dileğiyle…