Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA

Türkiye'nin Duster'ı

Renault Duster'a "Türkiye'nin Duster'ı" diyebiliriz, zira OYAK ve Renault ortaklığıyla Türkiye'ye yapılacak 400 milyon Euro'luk yatırım ile Bursa'da üretiliyor ve Türkiye'nin dört bir yanında, birbirinden güzel coğrafyalarında yollara çıkmaya başladı.

Renault, her yeni modelinin tanıtımında birbirinden özel sürprizlerle otomotiv sektörünü, sektöre emek verenleri ve biz basın çalışmalarını şaşırtmaya devam ediyor.

Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna basın buluşmaları düzenleyen Renault, Renault Duster araç için “Bırak Geride Kalsın” mottosu ile bir yeni etkinliğe imza attı. Birkaç günlüğüne de olsa deneyimleme olanağı bulduğumuz Renault Duster ile bizlerde ailecek kendi lansmanımızı kendimiz oluşturduk.

İstanbul’dan Sapanca’ya, Sapanca’dan İstanbul’a uzanan yolculukta Türkiye’de satışa sunduğu E-Tech Full Hybrid, 4X4 ve Eco-G motor seçeneklerinden biri olan ve 145 hp güç üreten ultra verimli Renault E-Tech full hybrid aracı deneyimledik.

Renault Duster ile maceraseverlerin 4X4 versiyon ile zorlu yol koşullarını deneyimleyebileceğini, E-Tech Full Hbyrid versiyonu ile şehir içinde en verimli kullanıma ulaşabileceğini ve Eco-G versiyonu ile de bütçe dostu yolculuklar yapabileceklerini söyleyebiliriz.

Renault Duster, her ihtiyaca karşılık veren birden fazla motor seçeneği sunuyor.

Kendi lansmanımız da deneyimleme olanağı bulduğumuz yeni Renault Duster’ın, ultra verimli E-Tech tam hibrit motora sahip aracı 145 hp güç üretiyor, ortalama 5 lt/100 km yakıt tüketimi ve 114 gr/km CO2 emisyonuna sahip, içten yanmalı bir araca göre %40 a varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Şehir içi kullanımda yolculuk süresinin %80'ine kadar elektrik modunda çalışabilmesinin yanı sıra, yine elektrik modunda ilk kalkış hareketini yapabiliyor. Ayrıca Yeni Renault Duster 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilen 130 hp gelişmiş 1,2 litre yarı hibrit motor seçeneği ve 4X4 güç-aktarma sistemiyle de sunuluyor. 3 silindirli turbo benzinli motoru, yaklaşık %10 yakıt tasarrufu ve daha akıcı bir sürüş için ek tork sağlamak üzere 0,8 kWsa kapasiteli 48V batarya ile destekleniyor. Bu versiyonun ortalama tüketimi 6 lt/100 km ve CO2 emisyonu ise 136 gr/km.

Yeni Renault Duster, güvenli sürüş için geliştirilen son teknoloji sistemleri ile de dikkat çekiyor.

Yeni Renault Duster’da sürüş güvenliğini en yüksek seviyeye çıkaran 17 adede kadar yeni nesil sürüş destek sistemi bulunuyor. Şeritte kalma asistanı, şeritten çıkma uyarısı, aşırı hız uyarısı ve otomatik uzun/kısa far hem konforu hem de güvenliği artırmak üzere günlük sürüşü destekleyen özelliklerden sadece birkaçı diyebiliriz. Otomatik acil durum fren sistemi ve “e-call” Acil Durum Çağrı sistemi ise acil durumlarda sürücüye destek sağlıyor.

İstanbul’dan Sapanca’ya, Sapanca’dan İstanbul’a uzanan yolculukta, İstanbul’un gürültüsünden, trafiğinden ve keşmekeşliğinden bir nebzede olsa “Bırak Geride Kalsın” diyerek keyifli bir yolculuk ve sürüş deneyimi yapmış olduk. Bu güzel deneyim için Renault Türkiye ailesine ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Bir başka etkinlikte görüşmek dileğiyle…