Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA

PKK ne yapmak istedi?

Avni ÖZGÜREL 21 Aðu 2024

Amerika'nın silahlı kuvvetler bünyesinde değerlendirip kullandığı PKK örgütü son dört ayda Washington'un beklediğinden fazla kayıp verdi.

TSK, Jandarma Özel Harekat, Emniyet ve MİT’in koordineli çalışması sonucu ortaya çıkan bu tablo dolayısıyla örgüt prestij kaybederken sürece lider katındaki veilen kayıpların eklenmesi nedeniyle ABD Merkez Komutanlığı’ndan gelen telkinler doğrultusunda ses getirecek bir dizi eylem hazırlığına başladı. PKK’nın 1984 senesi 15 Ağustos’unda Şırnak’ta gerçekleştirdiği ilk eylemin yıldönümüne denk getirilmesi planlanan  eylem için geçtiğimiz hafta seçilmiş dört terörist paramotor aracıyla Türkiye’ye sızma girişiminde bulundu. 

Etkisiz hale getirilen teröristlerin üst aramalarında ele geçirilen silah, mühimat, belge ve taşıdıkları telefonların incelenmesiyle ulaşılan bilgiler dikkate alındığında örgütün bu defa gözünü karartmış olması ihtimali ağır bastı.. Teröristlere bu bağlamda Amerikalı danışmanların hedef olarak Şırnak Uludere Düğündağı bölgesindeki  48'inci Hudut Tugay Komutanlığı üs karargahının işaret edilmiş olması ihtimali de yapılan değerlendirmelerde ağırlık kazandı.. Otomatik silahlar ve bu silahlara ait jarjörlerle paramotor cihazına binen teröristlerin üs bölgesi yakınına iniş geçekleştirdikten sonra ikiye ayrılıp ikisinin baskın tarzında saldırıyla çok sayıda asker öldürme amacıyla başlatacakları eylem sürerken diğer iki teröristin koruma amaçlı kargaşa, kaçış ve sosyal medya görevi üstlenmiş olabileceği yapılabilecek tahminler arasında.

Söz konusu paramotor cihazlı eylem girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasına bakıp PKK’nın eylem hevesinin söndüğüne, ABD’nin taleplerinin ortadan kalktığını sanmak akla ziyan. O bakımdan Türkiye’nin her zamankinden fazla terör saldırısı konusunda uyanık durması gereken bir dönemdeyiz. 

Unutmamamız gereken bir diğer husus PKK kimliğiyle karşımıza çıkacak teröristlerin arkasında MOSSAD’ın yani İsrail’in olması da kuvvetli bir ıhtimal. MOSSAD nasıl İran’da Filistinli, Arap, Kürt gençleri onların hassasiyetleri ya da zaafları üzerine basarak kullanıyorsa Türkiye’de ve onlar İsrail hesabına çalıştıklarının farkında olmasalar bile amacına hizmet edecek insan temin edebilir.