SON DAKİKA

Mehmet Şimşek'in eksiği ne?

Avni ÖZGÜREL 10 Eyl 2024

Öncelikle söylemem gerek; uygulanan ekonomik programın Türkiye'yi kısa ve orta vadede hedefe taşıyacağına inanıyorum. Yani herhalde cari açık azalacak, TL/$ makul bir kur değerinde dengeye gelecek, faizler uluslararası çizgiye inecek vs. Velhasıl deyim yerindeyse yatakta tedavi dönemimiz son bulacak.

Ancak esas sorunumuz yani uzun vadede dengeyi koruma mücadelemiz hiç bitmeyecek. Geçmişte denedik gördük, siyasi mülahazalar, oy kapma hevesiyle “Kim ne verirse benden beş fazlası” anlayışıyla birkaç haftada güle oynaya girdiğimiz yolun sonunda içine sürüklendiğimiz girdaptan yıllar yılı çıkamadık. 

Ancak şu anda işaretlerin olumlu yönde ilerlediğimizi gösteriyor olması ekonomi politikasını yönetenleri, ekonomik bürokrasisini memnun ediyor olsa da bu durum evlerden yükselen feryadın önünü kesmez; can yakan kararların ateşlediği toplumsal yangını söndürmez... Hele ki birileri ortalıkta dedikodu kazanı kaynatırken…

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın Cumhurbaşkanımızın beklentilerini ve Ak Parti’deki siyasi duyarlılıkları yansıtan sağduyulu açıklamalarının insanların zihninde zaman zaman kabaran tereddüt dalgalarını silmekte etkili olduğuna şüphe yok. Birkaç hafta önce bunu yaşadık gördük… Ancak toplumun sosyal medya üzerinden yansıyan tek soru tek cevaplık mesajların ötesinde zihinleri bulandıran konulara cevap vermesini istediği bir isim daha var: Mehmet Şimşek... İnsanlar “Ne zaman soluk alacağız”ın cevabını ondan duymak istiyor... Asgari ücretlisinden emeklisine; esnafından köylüsüne… Teorik izahlardan uzak samimiyetin yansıyacağı bir dille... Sorunları iç dünyasında toplumun tüm bireyleri gibi ve onlar kadar kendisinin de yaşadığına inandıracak bir üslupla.