SON DAKİKA
sabancı holding mobil alt

Hybrid Dacia Jogger Türkiye'de

Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna basın buluşmaları düzenleyen Dacia, 2022 Kasım ayında Dacia Jogger modeli ile ilgili Iğdır'dan Kars'a uzanan bir rotada basın lansmanı gerçekleştirmişti.

Dacia Jogger yenilendi, hybrid motor ve otomatik vites seçeneği ile bu yılın temmuz ayında Türkiye yollarına çıktı. Bizde bu hafta Dacia’nın tarihindeki ilk hibrit motora sahip olan ve merakla beklenen modeli Jogger HYBRID 140’ı ailecek deneyimleme imkânı bulduk.

Geniş ailelere hitap ediyor

Dacia Jogger özellikle sahip olduğu yedi kişilik koltuk kapasitesiyle geniş ailelere hitap ediyor diyebilirim. Jogger, Türkiye’de satışa sunulduğu ilk günden beri oldukça beğeni topladı ve tercih edilen otomobiller arasında yerini aldı.

Hibrit teknolojisine sahip ilk Dacia modeli olan Jogger HYBRID 140, markanın elektrikliye geçiş süreci açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Yeni HYBRID versiyon; sürüş özelliklerinden ödün vermeden ve yükleme alanından fedakârlık yapmadan, cömert iç mekân hacmiyle mevcut Jogger’ın tüm avantajlarını bünyesinde barındırıyor diyebilirim.

Hybrid 140 ile gelen yenilikler

Dacia Jogger’a, 7’’ gösterge paneli, elektronik park freni, saklama alanlı yüksek konsol, kör nokta uyarı sistemi, ön park sensörü ve arka bölümde USB-C girişi gibi yeni özellikler dâhil edilmiş. 

Otomatik şanzıman seçeneği ile de Jogger, verimli ve yenilikçi Smart Multi-Mode Otomatik şanzımana sahip olmuş. 140 beygir gücündeki hibrit motoru 4,8 litre yakıt tüketimi gerçekleştirirken, sessiz bir elektrikli sürüş sağlıyor.

Ayrıca ilk hareket anındaki tamamen elektrikli çekişi ve otomatik şanzımanı, araca konforlu ve sürüşü kolay bir yapı kazandırarak enerji performansını artırıyor diyebilirim. Sürücü fren yaptığında veya yavaşladığında da batarya şarj oluyor ve hibrit deneyimi oluşturuyor.

Hybrid motoruyla 900 km’nin üzerinde menzil

Jogger HYBRID 140, WLTP ortalama çevriminde 900 km’nin üzerinde menzile ulaşabiliyor. Şehir içi sürüşte %40’a kadar daha az yakıt tüketimi sağlarken, şehir içi kullanım süresinin %80'ine kadar tamamen elektrikli sürüş olanağı sunuyor.

Dacia Jogger HYBRID 140 aynı zamanda elektrikli araç kullanmanın avantajlarından faydalanmak isteyen kullanıcılar için öne çıkan bir seçenek olacak diyebilirim. Sessiz, yumuşak, titreşimsiz, tamamen elektrikli ilk hareket performansı sunan Jogger HYBRID 140, yüksek tork değeriyle anlık hızlanma gibi avantajlarla da sürüş keyfini arttırıyor. Jogger, hem şehir hayatı hem de outdoor etkinlikleri için uygun, geniş, çok amaçlı bir otomobil arayan ailelere ve diğer kullanıcılara hitap edeceği düşünüyorum. 

1.599.000 TL tavsiye edilen satış fiyatıyla Türkiye’de satışa sunulan ve 8 yıl veya 160.000 km’ye kadar batarya garantisi verilen Dacia Jogger hybrid’e bu yolculuğunda başarılar dilerim.

Bir sonraki inceleme ve değerlendirme yazısında görüşmek dileğiyle…