Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA

Dikkatleri üzerine çeken Yeni Qashqai

Geçtiğimiz haziran ayı sonunda İstanbul'da gerçekleştirilen özel basın lansmanı ile tanıtılmıştı Yeni Qashqai.

Basın lansmanında deneyimleme olanağı bulamamıştık fakat genel hatlarıyla inceleme fırsatı yakaladığımız aracı, bu hafta ailecek deneyimleme ve test etme olanağı bulduk.

Sürüşü, keyifli ve güven verici

Her ayrıntısı ile yolda tüm dikkatleri üzerine çekiyor diyebilirim.

Araç ile ilgili diğer detaylarına değinecek olursam; Yeni Qashqai’nin stili güncellenmiş, araç içi teknolojileri ve iç tasarımda yapılan kapsamlı yenilikleri ile segmentinde çok iddialı olacağını söyleyebilirim.

Çarpıcı ve heybetli tasarımı var

Qashqai'nin bir önceki modeline nazaran ön ızgarası daha çarpıcı bir ilk izlenim vermek için kapsamlı bir şekilde güncellendiğini görebiliyoruz. Yeni farlarda daha keskin bir görünümle yer alıyor. Arka taraftaki kırmızı aydınlatma elemanları da artık ön ızgaranın tasarımını yansıtan dört ayrı parçadan oluşuyor. Yeni Qashqai’nin iç mekânında geleneksel Japon savaş kostümlerinden esinlenilmiş dokunuşları da görebiliyoruz.

Yeni Qashqai'nin en üst donanım paketinde olan platinum premium versiyonu bu hafta konuğumuz oldu, bu versiyon siyah, kısmen kapitone premium deri koltuk döşemeleri ile sunulurken, 64 farklı renk seçeneği sunan ambiyans aydınlatması da araçtaki yaşam hissini artırıyor.

Nissan'ın yenilikçi güç aktarma sistemi teknolojisi, e-POWER dikkat çekici

Nissan’ın benzersiz teknolojisi e-POWER, 2022'deki Avrupa lansmanından bu yana kullanıcılar arasında çok popüler oldu ve şu ana kadar da 100.000’den fazla Qashqai e-POWER kullanıcılar ile buluştu.

e-POWER teknolojisi

e-POWER'ın güç aktarma sistemi geleneksel hibritlerin aksine tekerleklerin yalnızca doğrudan elektrik motoru tarafından tahrik edilmesi prensibi ile çalışıyor, benzinli motor ise tekerlekleri tahrik etmek için kullanılan elektriği üretiyor ve şarj etmeyi düşünmeye gerek kalmadan EV (elektrikli) sürüş hissini sağlıyor.

2024 Haziran ayında İstanbul’da gerçekleştirilen özel basın buluşmasına Nissan Türkiye Genel Müdürü ve Bağımsız pazarlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Charbel Abi Ghanem’de katılmışlardı.

Sn. Ghanem, yeni Qashqai’ye güvendiklerini, güncellenen tasarımı, dikkat çeken teknolojisi ve GRS2’nin gerektirdiği güvenlik özellikleri ile yollardaki yerini alacağını belirttiler.

Biz de Yeni Nissan Qashqai’ye bu yolculukta başarılar diliyoruz. 

Test, inceleme ve değerlendirme yolculuğuna çıktığımız Yeni Qashqai'nin, ailecek onayımızı aldığını, keyifli, güvenli ve bir o kadarda eğlenceli sürüş deneyimi yaşattığını belirtebilirim.

Bir sonraki inceleme ve değerlendirme yazısında görüşmek dileğiyle…