SON DAKİKA

Bu haftanın konuğu: Yeni DS 9 OPÉRA E-TENSE 250..

2023 yılının son çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulan DS Automobiles'in Premium sedan segmentindeki yeni modeli DS 9 OPÉRA E-TENSE bu hafta konuğumuz oldu. DS 9'u ailecek deneyimleme ve test etme olanağı bulduk.

Premium detayları ve performansıyla dikkat çekici..

DS Automobiles'in sedan modeli olan DS 9, kapsamı genişletilen donanımları ve seriye yeni eklenen DS 9 OPÉRA E-TENSE 250 ile Türkiye pazarındaki iddiasını artırmayı hedefliyor diyebilirim.

DS 9, güncellenen donanımları kapsamında yeniden tasarlanan gösterge panelinin yanı sıra yeni multimedya sistemi DS IRIS SYSTEM ile de oldukça iddialı ve Premium özellikleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. 

DS Automobiles, daha önce E-TENSE teknolojisini DS 7'de sunmuştu şimdide DS 9'da da sunmaya başlamış. Yeni DS 9 OPÉRA E-TENSE 250'de, 81 kW (110 beygir gücü) elektrik güç ünitesine eşlik eden 200 beygir gücünde, 4 silindirli bir PureTech motor bulunuyor. 

Yakıt tüketiminde de oldukça iddialı.. 

DS 9 OPÉRA E-TENSE 250, 15,6 kWsa batarya ile WLTP şehir içi döngüsüne göre 85 kilometreye kadar veya WLTP birleşik döngüye göre 75 kilometreye kadar tam elektrikli sürüş imkânı sunuyor. 7,4 kW'lık şarj gücü desteği, 2 saat 23 dakikada 0'dan yüzde 100'e şarj olanağı sunuyor. Ayrıca elektrik desteğiyle de CO2 emisyonları 22 ila 23 gram/kilometre arasında değişiyor ve WLTP birleşik döngüye göre onaylanan yakıt tüketimi 1 litre/100 kilometre olarak gerçekleşiyor.

Yenilenen donanımları oldukça dikkat çekici..

DS 9 OPÉRA E-TENSE 250’in en üst donanım seviyesi, kamera destekli adaptif süspansiyon sistemi DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, ikinci seviye yarı otonom sürüş özellikli DS DRIVE ASSIST, DS DRIVER ATTENTION MONITORING ve genişletilmiş güvenlik paketi gibi birçok standart teknolojik donanımla sunuluyor.

Ayrıca FOCAL electra ses sistemi, standart olarak sunulan arka yolcular için kol dayanağı, arka koltuklarda uyku tipi başlıklar, şoförlü kullanımlar için ön yolcu koltuğunu şoför ya da arka koltuk yolcularının ileri kaydırabilmesini sağlayan patron tuşu. Arka koltuktan kumanda edilebilen güçlendirilmiş çift bölgeli otomatik klima sistemi, ısıtma, masaj ve havalandırma işlevli ön ve arka koltukları, açılabilir cam tavanı ve eller serbest erişim fonksiyonu ile sunulan elektrikli bagaj kapağı ile dikkatleri üzerine çekiyor diyebilirim.

Konforu ve yeni teknolojilerle rakiplerinden ayrılıyor..

DS 9, üst seviyede konfor sunan iç mekân özellikleri ve sahip olduğu en yeni teknolojilerle rakiplerinden ayrılıyor diyebilirim. Ayrıca DS 9'un motor kaputu üzerinde yer alan Clous de Paris motifli DS Kılıcı, ilk bakışta göze çarpan tasarım özellikleri arasında.

Premium sedan segmentindeki Yeni DS 9’un ailecek onayımızı aldığını, keyifli ve güvenli sürüş deneyimi yaşattığını belirtebilirim.

Bir sonraki inceleme ve değerlendirme yazısında görüşmek dileğiyle..