SON DAKİKA

Bu haftanın konuğu: Hyundai Yeni Kona Elektrik

Bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirilen özel basın buluşması ile tanıtılmıştı Hyundai yeni Kona.

Basın lansmanında deneyimleme olanağı bulamamıştık fakat genel hatlarıyla inceleme fırsatı yakaladığımız aracı, bu hafta ailecek deneyimleme ve test etme olanağı bulduk.

Şık detayları ve performansıyla dikkat çekici

Hyundai Yeni Kona, çarpıcı ön tasarımı, aerodinamik çizgileri, fütüristik stili, şık detayları ve performansı bir arada sunuyor diyebilirim.

Bir hafta süre ile konuğumuz olan Kona elektrik her ayrıntısı ile yolda tüm dikkatleri üzerine çekiyor diyebilirim. Ayrıca gelişmiş teknolojisi ve 1.535.000 TL gibi erişilebilir fiyatıyla da B-SUV elektrikli modeller arasında fark yaratmaya başlamış durumda.

Tüketicilerinin beklentilerini fazlasıyla karşılayabiliyor

Yeni Kona Elektrik ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz markanın Genel Müdürü Murat Berkel araç ile ilgili olarak, yeni Kona elektrik, dikkat çekici tarzı ve üstün donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde daha da iddialı bir konuma geldi. Kaliteli ve konforlu iç mekânının yanı sıra üst düzey sürüş özellikleriyle de tüketicilerinin beklentilerini fazlasıyla karşılayacağını dile getirmişlerdi. 

Yüzde 10 ÖTV bareminde

Araç ile ilgili diğer detaylarına değinecek olursam; Yeni Kona elektrik, Türkiye’ye özel Advance donanım seviyesiyle elektrikli B-SUV segmentinde ulaşılabilir fiyatı ve sınıfındaki ideal donanım seviyesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Yüzde 10 ÖTV bareminde bulunmasıyla da Hyundai’nin elektrikli ürün gamındaki pazar payına katkıda bulunacaktır diyebilirim.

Önceki nesil Kona elektrik ile karşılaştırdığımızda yeni model, artırılmış boyutlarıyla dikkat çekici oranlar sunuyor. Tamamen elektrikli versiyonda uzunluğu 4.355 mm olan otomobil, ilk nesil Kona Elektrik'ten 150 mm daha uzun. Dingil mesafesi ise 60 mm daha uzayarak 2.660 mm’ye erişmiş. Genişliği de 25 mm artarak 1.825 mm’ye ulaşmış. 

Araçta dikkatimi çeken bi diğer özellik ise, B-SUV'ların çoğunda bulunmayan Smart Sense ADAS özelliği. Sürüş esnasında yüksek düzeyde güvenlik ve rahatlık sağlıyor. Kabin İçi Kamera (ICC), sürücünün dikkatini analiz ederek uykusuzluk veya dikkatsizlik gibi tehlikeli durumlarda sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor.

41 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e şarj olabiliyor

Yeni Kona Elektrik, Türkiye’de tek pil seçeneğiyle satışa sunuldu. 48,4 kWh’lik versiyon, 156 PS (115 kW) güç sağlarken maksimum 377 kilometrelik sürüş menzili (WLTP) sunuyor. 100 kW DC hızlı şarj ile de, 41 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e şarj olabiliyor.

Test, inceleme ve değerlendirme yolculuğuna çıktığımız Yeni Kona’nın, ailecek onayımızı aldığını, keyifli ve güvenli sürüş deneyimi yaşattığını belirtebilirim.

Bir sonraki inceleme ve değerlendirme yazısında görüşmek dileğiyle…