Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA

Araç alımında emekliye indirim fırsatı

Henüz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde olan ÖTV muafiyeti düzenlemesi, emeklilere büyük ekonomik avantajlar sunacak.

Normalde sadece engelli vatandaşlara sunulan bu avantaj, artık emeklilere de tanınarak önemli bir ekonomik destek oluşturacak. Bu düzenlemeyle de, emeklilerimiz sigorta primlerine göre %50'ye varan indirimlerle araç sahibi olabilecekler. Bu önemli gelişme, emeklilerimizin bütçelerine de ciddi bir rahatlama getirecektir.

ÖTV muafiyeti Meclis'in gündeminde olsa da netleşmeye başlayan detaylarda, primlere göre değişen ÖTV indirim oranlarının ve emeklilik sigorta primine göre indirimlerin değişebileceği gelen bilgiler arasında. Örneğin, 5400 sigorta primi doldurup emekli olan bir vatandaş, 3600 primle emekli olan bir vatandaşa göre daha ucuz araç alabilecek. Primlere bağlı olarak %30, %40 ve %50 indirim grupları oluşturulacak ve en düşük ihtimalle %30 indirimle araç satın almak mümkün olacak.

Kapsama giren araç modellerine göz atacak olursak: Fiat Egea, Egea HB, Egea Cross, Panda, 500, Doblo, Fiorino, Sandero Stepway; Dacia Sandero, Yeni Duster, Yeni Jogger; Renault Captur Hybrid, Clio, Megane, Talisman; Hyundai Bayon, Kona, Elantra, i20, i10. 

Henüz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde olan bu düzenleme için resmî açıklamalar bekleniyor. Detayların netleşmesiyle birlikte emeklilerimizin bu yeni ekonomik avantajdan nasıl yararlanabileceklerini bir sonraki yazıda ileteceğim.

Emekliler için ÖTV muafiyeti

Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılını Emekliler Yılı ilan etmişti. Ardından da başta kamu kurum ve Kuruluşları olmak üzere özel sektör de dahil emekliler için özel kampanyalar başlatmıştı. 

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), 2024 Emekliler Yılı kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin, "Daima yanında olduğumuz Türkiye Yüzyılı’nın kıymetli emektarlarına, her türlü kolaylığı sağlayacak, desteklerimizi sürdüreceğiz." demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın da Türkiye Yüzyılı'nın emektarlarına müreffeh bir hayat yaşamaları adına kamu kuruluşları ve özel teşebbüslerle yapılan istişareler sonucunda iş birliği protokolü yaptıklarını açıklamıştı.

Yapılan iş birliğiyle bankalar, banka/kredi kartı kullanan emeklilere özel indirim, fırsat, promosyon ve kampanya imkanı sağlayacak.

İş birliği protokolleri yapılan bankalar şöyle:

PTT Bank, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Denizbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım, Garanti Bankası, ING Bank, Yapı Kredi ve QNB Finansbank, Akbank.

“Emekliler Yılı” ilan dilen 2024’ün tüm emeklilerimize hayırlı olması dileklerimle…