Dolar $
32.51
%-0.1 -0.03
Euro €
34.97
%0.42 0.14
Sterlin £
40.71
%0.15 0.06
Çeyrek Altın
3980.27
%0.57 22.12
SON DAKİKA

DEMİR'DEN ALTAY TANKI, F-35 VE ATAK HELİKOPTERİ DEĞERLENDİRMESİ

06 Oca 2020

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Altay tankının güç paketi konusunda yapılan başvurunun sonuçlanmadığını ve bu nedenle üretim başlangıcı olarak tabir edilen "T0" süresinin başlatılamadığını belirterek, "Motor, yani genel anlamda güç paketinde alternatif aramalar sürüyor. Bu konunun çok yakında sonuçlanacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Demir, SSB Binası'ndaki basın toplantısında 2019 faaliyetlerini değerlendirerek, 2020'ye dair hedeflerini anlattı, soruları yanıtladı.

Savunma sanayisi alanında yerli ve milli üretiminin önemine işaret eden Demir, bu alanda kısıtlamalar getirilmediği sürece dost ve kardeş ülkelerle çeşitli iş birliklerine açık olduklarını söyledi.

Altay tankının seri üretim teslimatına ilişkin soru üzerine Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Altay tankında T0 artı 18 gibi bir sözleşmemiz var. Yani bu, şunu içeriyor: Şu an için firma elinde güç paketi olmadığı zaman T0 başlatılamıyor. Güç paketi konusunda yapılan başvurunun sonuçlanmadığı durumda biz T0'ı başlatamadığımızdan bu 18 aylık süre de başlayamıyor. Kamuoyuna deklare edilen bir 18 aylık süremiz vardı. O zaman yapılan başvurunun sonuçlanmasını bekliyorduk. Şu anda pozitif ve negatif bir cevap olmadı, beklemede. Motor, yani genel anlamda güç paketinde alternatif aramaları sürüyor. Bu konunun çok yakında sonuçlanacağını tahmin ediyoruz. Sonuçlandıktan sonra üretim hattının da kalifikasyonu olduktan sonra T0 başlayacak ve ondan sonra 18 ay koyacağız. Prototip başlamasından gelen elimizde 4 tane güç paketi var. Biz bunlarla ilk partiyi başlatmak durumundayız ama '4 adet üret sonra bekle' anlayışıyla bir hattın da açılması çok fizibıl değil. Bu aşamayı çok kısa sürede geçeceğiz, çok olumlu gelişmeler var."