Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 21 Mayıs 2021 02:12

ZOE'S, LEZZET VE ŞİFAYI KARADUT MEYVESİNDE BULUŞTURDU

Almanya'da doğan, eğitimini Bonn ve Londra Üniversitelerinde tamamlayan, uzun yıllar Cenevre'de yaşayan Zeynep Köseoğlu, geçirdiği "Otoimmün" rahatsızlığı sebebiyle, "doğanın şifalı bitkileri" üzerinde araştırmalar yapmış, doğru beslenmenin "bağışıklık sistemini" güçlendirerek, birçok hastalığı önlediğini keşfetmiş.

ZOE'S, lezzet ve şifayı karadut meyvesinde buluşturdu

Deneyimleyip başarısını, sağlık adına bizzat yaşadıktan sonra özellikle "Hemopati" ve "fonksiyonel beslenmeyi" bir tutku haline getirmiş.

2018 de Türkiye'ye dönerek araştırmalarına devam etmiş. Anadolu'da ve Uzakdoğu'da yüzyıllardır tedavi edici olarak kullanılan, İzmir Bölgesi'nin şifalı ve lezzetli karadutları ile 2020'de karşılaşmış. Organik sertifikalı, soğuk preslenmiş tümüyle doğal ve şeker ilavesiz karadut suyunun kendi sağlığı üzerindeki mucizevi etkisini görmüş, bunu önce ailesi ve yakın çevresiyle paylaşmış, aldığı olumlu geri dönüşler ve sonuçlar çok başarılı olmuş, ayrıca dünya literatüründe, Karadut meyvesinin, mucizevi etkisinin onaylandığını da görmüş.

Konuyla ilgili olarak, Lezzet Hareketi'ne bir açıklama yapan Zeynep Köseoğlu,

"Sağlıklı beslenme kadar doğal lezzet ve gerçek mutfak kültürüne düşkünlüğüm, bu tutkularımı, bir iş fikrine dönüştürdü. ZOE'S Functional Foods adı altında kurduğum ürün / hizmet markasının hedefi sağlıklı beslenmeyi lezzet dünyası ile aynı çatının altında barındırabilmek.

Peki nedir bu Karadut mucizesi. Sorusunu şöyle cevaplayabilirim.

A, C, E, K, B grubu vitaminleri içermesi dolayısıyla;

Anti-viral, anti-bakteriyel özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini desteklediği, zengin Antosiyaninler ve Antioksidan içeriği ile Kansere karşı koruyucu olabileceği, 

Pektin ve çözülebilir lif sayesinde Kolesterolü düşürdüğü,

Fitobileşenler ve Demir içeriğiyle karaciğer dostu olduğu, karaciğer yağlanmasına ve Anemiye iyi geldiği, C ve E vitamini sayesinde cildi koruduğu, kalojen üretimini desteklediği,

Resveratrol kaynağı olarak, kalp damar sağlığına iyi geldiği, tansiyonu düzenlediği, Alzheimer'a karşı koruduğu ve glikoz dengesine faydalı olduğu,

Kalsiyum, manganez ve resveratrol bileşimi sayesinde kemik ve kıkırdak sağlığına faydaları üzerinde yoğunlaşmaktadır" dedi.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR