Dolar $
32.44
%-0.1 -0.03
Euro €
34.92
%0.33 0.11
Sterlin £
40.86
%0.45 0.18
Çeyrek Altın
3938.32
%-1.18 -46.52
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Turizm Cumartesi 06 Nisan 2024 07:00

YUNAN ADALARI BODRUM'A MEYDAN OKUYOR

Sanitas SPA & Wellness'ın kurucu ortağı ve MeduluxHealth&Travel Sahibi Dr. Şebnem Akman Balta, bu yaz turizm sezonunda Yunan adaları ile Bodrum arasındaki rekabetin kızışacağını belirtiyor.

Yunan Adaları Bodrum'a meydan okuyor

 Thassos ve Bodrum’daki dört yıldızlı oteller arasında fiyat karşılaştırması yaparak, ailelerin tatil bütçeleri üzerindeki etkilerine dikkat çekiyor. Thassos’ta200 dolar olan konaklama ücretinin Bodrum’da 260 dolara çıktığını ve bu farkın aile bütçelerini olumsuz etkileyebileceğini ifade ediyor.

“YUNAN ADALARI BODRUM’DAN UCUZ!”

Dr. Akman Balta, Yunan adalarındaki yeme içme ve plaj kullanım ücretlerinin Bodrum’a göre daha uygun olduğunu vurguluyor. Özellikle Thasos plajlarında ve Torba’daki ünlü bir plajda şezlong, şemsiye ve içecek fiyatları arasındaki farkları örnek gösteriyor. Ayrıca, belediye seçimleri sırasında turist güvenliği ve halk plajlarının kullanımı konusunda etkin çalışmalar yapılmadığını eleştiriyor.

“TURİZM SİYASET ÜSTÜ BİR KONU”

Turizmin siyaset üstü bir değer olduğunu ve ödemeler dengesindeki önemli rolünü hatırlatan Dr. Akman Balta, “Belediye seçimleri bu kadar yoğun gündemdeyken hiçbir Belediye başkanının bu konuda, turistin güvenliği ve turistin halk plajlarını tercih edip esnafında oteller dışında para kazanabileceği alanlar konusunda etkin çalışma yaptıklarını görmüyorum. Ülkenin döviz açığını kapatmak için turizmden beklenen döviz girdisinin bu yılki rekabette geri kalmaması gerekir. Bodrum ve Yunan adalarındaki otel ve restoranların maliyet çalışmaları yaparak, bazı yiyecek ve içeceklere ek ücret koymalarının gerekmektedir” diye konuştu.

“İSTANBUL VE ANTALYA TURİST HEDEFLERİNİ YAKALAR”

Dr. Akman Balta, Bodrum ve Yunan adaları arasındaki tekne ve yat turlarının yoğun geçeceğini ve Akdeniz bölgesinin, özellikle Antalya’nın, bu yıl 17 milyon turist ağırlayarak yüzleri güldüreceğini öngörüyor. İstanbul’un da kültür turlarıyla 7 milyon turist ağırlayacağını ve Nevruz’un Şubat ayını hareketlendirdiğini ekliyor.

“BODRUM OTELLERİ YUNAN ADALARINDAKİ OTELLERDEN 3 KAT DAHA PAHALI”

Son olarak, Bodrum ve Yunan adalarındaki lüks otellerin fiyat karşılaştırmasını yapan Şebnem Akman Balta, Sheraton Rhodes Resort’un 300 Euro’ya karşılık, Bodrum’daki Caressea Luxury Collection’ın 880 Euro civarında olduğunu belirtiyor. Yani Bodrumdaki oteller Yunan adalarındaki otellerden neredeyse 3 kat daha pahalı durumda. Akman Balta, bu fiyat farklılıklarının turistlerin tercihlerini etkileyebileceğine işaret ediyor.