Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | Sürdürülebilirlik Perşembe 13 Haziran 2024 18:32

YORGLASS 'FORTUNE & CRIF SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ARAŞTIRMASI' LİSTESİNDE

Cam dünyasının global ve güvenilir tedarikçisi Yorglass, küresel ve yerel düzeyde sürdürülebilirlik konularında üstün performans sergileyen şirketlerin belirlendiği 'Fortune Türkiye ve CRIF Türkiye Sürdürülebilirlik Araştırması' listesine girdi. Fortune 500 Türkiye sıralamasında yer alan şirketler kapsamında gerçekleştirilen araştırmada gösterdiği başarı ile Yorglass, sürdürülebilirlik çalışmalarını taçlandırdı. Şirket adına ödül Yorglass Yönetim Kurulu Üyesi Merve Yorgancılar Işıtmak'a takdim edildi.

Yorglass 'Fortune & CRIF Sürdürülebilirlik Araştırması' listesinde

Başarılarla dolu 50. yılını kutlayan Yorglass, bilim ve teknolojinin ışığında ilerlediği yolculuğunda sürdürülebilirlik alanındaki önemli kilometre taşları ile de dikkat çekmeye devam ediyor. CRIF ESG değerlendirmesinde "A" mükemmel düzeyde sürdürülebilirlik skorunun sahibi olan şirket son olarak ise Fortune Türkiye ve CRIF Türkiye iş birliği ile Fortune 500 Türkiye sıralamasında yer alan şirketler kapsamında gerçekleştirilen Fortune & CRIF Sürdürülebilirlik-2024 Araştırması’nda başarılı şirketler arasına girmeyi başardı. CRIF’in yeni nesil dijital sürdürülebilirlik platformu Synesgy üzerinden bilgilerini açık ve net bir şekilde paylaşan Fortune 500 Türkiye şirketleri arasında yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen listeye girmeye hak kazanan şirketlerin ödüllendirildiği törende ödül alan Yorglass Yönetim Kurulu Üyesi Merve Yorgancılar Işıtmak, “Fortune Türkiye’ye, sürdürülebilirlik konusundaki çabalarımızı takdir ederek bizi bu ödüle layık gördükleri için teşekkür ederiz. Bu ödül, sürdürülebilirlik yolculuğumuzda bize ilham ve motivasyon kaynağı olacak. Yorglass olarak sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaya artan bir ivmeyle devam edeceğiz” dedi.

 

Camın arkasında sürdürülebilir gelecek var

Sürdürülebilirlik alanında gösterdikleri çaba ve yenilikçi yaklaşımları sayesinde araştırmadaki başarılı şirketler arasında yer aldıklarını belirten Merve Yorgancılar Işıtmak; “Biz Yorglass’ta çevre dostu üretim süreçlerimiz, yenilikçi ürünlerimiz ve projelerimiz ile sürdürülebilirlik alanında önemli bir rol üstleniyoruz. Üstlendiğimiz bu rolde elde ettiğimiz başarılarda tüm ekip arkadaşlarımızın özverili çalışmaları var. Bu nedenle de bu ödülü ekip arkadaşlarım adına almaktan onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Şirketimizin iş stratejisinin temel taşlarından biri olan sürdürülebilirlik odağında, her adımda çevresel etkileri minimize etmeyi ve topluma fayda sağlamayı hedefliyoruz. UN Global Compact imzacısı olan, bilim temelli hedef taahhüdü bulunan, CDP’de raporlama yapan ve tüm işletmeleri Sıfır Atık Belgesi alan bir şirket olarak, müşterilerimizin enerji tüketimlerini ürün kodu bazında raporluyor, onları daha yüksek enerji tasarrufu hedeflerine yönlendiriyoruz. Yorglass olarak yenilebilir enerji dönüşümü yatırımlarımıza bir yenisini daha ekleyerek bazı fabrikalarımızın çatılarını birer solar panel tarlası haline dönüştürdük. Birleşmiş Milletler Bilim Temelli Hedefler çerçevesinde 2032 yılında karbon emisyonumuzu yüzde 50 azaltmayı, 2050 yılında ise net sıfır hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz. ‘Fortune Türkiye ve CRIF Türkiye Sürdürülebilirlik Araştırması’nda elde ettiğimiz bu başarı ise doğru yolda olduğumuzun bir kanıtı. Emin adımlarla ilerlediğimiz bu yolculukta daha da ileriye giderek camın arkasında sürdürülebilir bir gelecek olduğunu tüm dünyaya göstereceğiz. Yeni jenerasyonu temsil eden bir yönetici hatta bir birey olarak yaşayacağımız başka bir dünya olmadığının altını çizmek istiyorum. Dünyamızı daha sürdürülebilir ve yaşanabilir bir noktaya getirmek için sürdürülebilirlik çalışmalarını benimseyerek adımlar atmanın her şeyden daha önemli olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.