Dolar $
32.75
%-0.09 -0.03
Euro €
35.07
%-0.15 -0.05
Sterlin £
41.56
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
3930.38
%-0.67 -26.27
SON DAKİKA
Mobilya - Dekorasyon Pazartesi 07 Haziran 2021 13:29

"YİNE TÜRKİYE EKONOMİSİ KAZANACAK!"

Geçtiğimiz yaz sezonundan beri birçok sektörü etkilediği gibi mobilya sektörünü de etkileyen hammadde sorunu için yaklaşık 1 senedir çözüm arayışında olduklarını belirten MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, yakın zamanda mobilya sektörü adına Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederken hammadde ihracatına kota getirilmesi konusunda devletten destek sözü de alındığını kaydetmişti.

"Yine Türkiye Ekonomisi Kazanacak!"

4 Haziran tarihli Resmi Gazete’de yer alan hammadde ihracatında “sınırlama” haberini sevinçle karşıladıklarını belirten Başkan Balcı, “Mobilya üreticileri olarak  ahşaptan yonga ve lif levha ile kereste ürünleri ihracının kayda bağlı mallar listesine dahil edilmesinden son derece memnun olduk. 

Başkan Mustafa Balcı “Son olarak Çin’e bir tren dolusu MDF kaplı levha yükünün ihraç edilmesini hayretle karşıladıklarını ve mobilya sektörü adına yaşanan durumu kınamıştık” dedi. 

“Katma değerli mobilya ihracatı konusunda aynı gemideyiz”

Başkan Mustafa Balcı, “36 bin üreticinin yer aldığı mobilya sektöründe ciddi bir hammadde ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle yerli üreticinin önceliği hammadde teminini iç piyasaya sunmak olmalıdır. En nihayetinde katma değerli mobilya ihracatı yine ülkemize ve hammadde tedarikçisine de yarayacaktır. Hammaddeyi katma değeri yüksek bir mobilya ürünü olarak ihraç etmek ülkemizin kilogram başına ihracat payını da artıracak ve en nihayetinde tedarikçisiyle, üreticisiyle ve satıcısıyla birlikte mobilya sanayi kazanacaktır” diye ifade etti.

“Terminlerdeki gecikmeleri minimuma indirmeyi hedefliyoruz”  

“Hammadde eksikliğinden kaynaklı üretimde yaşanan gecikmeler maalesef müşterilerimize de ürün siparişlerinin gecikmeli olarak teslim edilmesine neden oluyordu, hammadde ithalatının kotaya bağlanmış olmasıyla birlikte üretimde de çarklar normale dönecek ve terminlerimizi zamanında yerine getirebileceğiz. Malum hem yeni normalleşme sürecine geçtiğimiz bu günlerde cumartesi de mağazalarımızın açık olması ve düğün sezonunun da başlamış olması nedeniyle mobilya alışverişlerinde yeniden bir haraketlilik de başlamış oldu.  Alınan karar tüm mobilya sanayimize ve mobilya perakendeciliğimize hayırlı olsun. Bu kararda emeği geçen başta Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a ve devletimize teşekkür ediyoruz. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR