SON DAKİKA
Sigorta Cuma 27 Eylül 2024 02:51

YILMAZ YILDIZ BM'DEN LİDERLİK ÖDÜLÜ ALDI

Birleşmiş Milletler, daha adil ve yaşanabilir bir dünya yaratma hedefiyle iş dünyasında 12 lideri ödüllendirdi. Zurich Sigorta Grubu Türkiye CEO'su Yılmaz Yıldız, eğitim, sağlık, çevre, kadın ve çocukları destekleyen projeleri ve şirket içinde eşitliği sağlama konusundaki etkili uygulamalarıyla "BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Öncüsü" unvanını aldı.

Yılmaz Yıldız BM'den liderlik ödülü aldı

Yıldız, 24 Eylül’de New York’ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler - Global Compact Liderler Zirvesi’nde ödülünü aldı. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, iş dünyasının en büyük sürdürülebilirlik hareketidir ve sosyal sorumluluk ile insan haklarına saygıyı teşvik eder. 160’tan fazla ülkede 20 bini aşkın şirket, bu inisiyatife katılarak daha adil ve sürdürülebilir bir dünya yaratma çabalarına katkıda bulunuyor.

Yıldız, ödül ile ilgili olarak, “İş yaşamında liderlerin, tüm paydaşlar için değer yaratmak zorunda olduğuna inanıyorum. Gerçek başarı, sadece finansal sonuçlarla ölçülemez,” dedi. Zurich Türkiye olarak, kırsaldaki kadın öğretmenlere sosyal girişimcilik desteği verdiklerini, depremzedelere psikolojik yardım sunduklarını ve çevresel sürdürülebilirlik için karbon salınımını azaltma hedefleri doğrultusunda projeler yürüttüklerini belirtti. 

Bu çabalarının uluslararası düzeyde takdir edilmesinin kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu vurgulayan Yıldız, “Umarım, hem ülkemizdeki hem de farklı coğrafyalardaki iş liderlerine ilham kaynağı olabiliriz,” dedi. Yıldız, iş dünyasında sosyal sorumluluğun önemine dikkat çekerek, toplumsal farkındalığın artırılması için daha fazla projenin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.