Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Madencilik Pazar 14 Ocak 2024 21:19

YERALTI MADEN OCAĞI MODELİ KURULDU

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencilerine teorik derslerde aldıkları temel bilgilerin uygulamalı olarak verilebilmesi amacıyla, bir yeraltı maden ocağındaki bazı donanımların, tahkimat ve nakliyat sistemlerinin gerçek örnekleri üzerinden gösterilebilmesi için Aydın Linyit Firmasının katkılarıyla "Yeraltı Maden Ocağı Modeli" kuruldu.

Yeraltı Maden Ocağı Modeli kuruldu

AKÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş Mühendislik Fakültesi Laboratuvar Binası giriş katına kurulan “Yeraltı Maden Ocağı Modeli” ile ilgili olarak “Aydın Linyit Madencilik A.Ş. Firmasının yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, Aydın Linyit Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı rahmetli Erdoğan Atay’ın anısına gereken tüm cihaz ve ekipmanlar bölümümüze hibe edildi. Bu vesileyle Aydın Linyit Madencilik A.Ş. işletmesine, İSG Başmühendisi Adem Tosun’a, Yeraltı Başmühendisi Ender Ünlü’ye ve Teknik Nezaretçi Turgay Seven’e ayrıca Yeraltı Madeni Eğitim Ocağı Modelinin kurulmasında emeği geçen Maden Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Mustafa Gürsoy’a, Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisi Tuncay Şahin’e, model ocağı kurmaya gönüllü olarak Kütahya’dan gelen yeraltı maden işçileri Muammer Şahin, Mustafa Yalvaç ve Doğan Yiğit’e çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Büyüksağiş, “Hedefimiz bu ocak modelini daha da farklı cihaz ve donanımlarla zenginleştirerek, öğrencilerimize daha çok yerinde uygulamalı eğitimler vererek, onları yeraltı madenciliğinde daha donanımlı ve yetkin mühendisler yaparak, madencilik sektörümüzün istediği düzeyde yetiştirebilmektir. Bu yolla hem öğrencilerimizin iş yerlerine ve işe adaptasyonları hızlanacak, hem de işletmelerin verimlilik artışına ve iş güvenliğine de büyük katkıları olacaktır” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR