Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Sürdürülebilirlik Pazar 14 Ocak 2024 12:53

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÖNE ÇIKACAK

2023 yılında, ağırlıklı olarak iklim finansmanı, yenilenebilir enerji, deprem bölgelerinin sürdürülebilirlik prensipleriyle yeniden kalkınması ve farklı sektörlerdeki SKA odaklı yatırımların finansmanına katkı sağlamaya devam eden TSKB, yatırım bankacılığı alanında Bankanın ve sektörün 2023 yılını değerlendirerek 2024 yılına ilişkin öngörülerini paylaştı.

Yenilenebilir enerji öne çıkacak

TSKB’nin yatırım bankacılığı alanında başarılı bir yılı geride bıraktığını belirten TSKB Yatırım Bankacılığı faaliyetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Poyraz Koğacıoğlu şunları kaydetti: “Son halka arzların fiyat performansındaki olumsuz seyir ve seçim etkisiyle yılın ilk çeyreğinde halka arzlarda yavaşlama, yılın ikinci yarısında canlanma bekliyoruz. Faiz oranlarının daha öngörülebilir olması ve vadelerdeki uzama, borçlanma aracı ihraç adetlerini ve hacimleri olumlu etkileyecektir.”

2024 yılına yönelik beklentilerini de aktaran Koğacıoğlu, şöyle konuştu: “Son halka arzların fiyat performansındaki olumsuz seyir ve seçim etkisi ile yılın ilk çeyreğinde halka arzlarda yavaşlama, yılın ikinci yarısında canlanma bekliyoruz. Büyük ölçekli halka arzların yılın ikinci yarısında gerçekleşmesini bekliyoruz. Yabancı yatırımcı ilgisi oluşur ise güncel olarak planlanan tutarların üzerindeki büyüklüklerde halka arzlar görebiliriz. Halka arzlarda satış ve aktif büyüklüğü kriterleri ve Borsa İstanbul pazar kotasyon tutar kriterlerinin yükseltilmesi, 2023 yılına kıyasla ortalama halka arz boyutlarını kayda değer seviyede artıracaktır. Faiz oranlarının daha öngörülebilir hale gelmesi ve vadelerdeki uzama da borçlanma aracı ihraç adetlerini ve hacimleri olumlu etkileyecektir.” 

Dünya Bankası kredisi ile finanse edilen ilk girişim sermayesi yatırım fonu olan Türkiye Yeşil Fonu’nu da hatırlatan Koğacıoğlu, “TSKB olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisiyle Dünya Bankası'ndan Türkiye Yeşil Fonu'nu kurmak üzere 155 milyon ABD dolarlık 24 yıl vadeli kredi sözleşmesi imzaladık. Ana odak noktası, özkaynak finansmanı ve özel sermayenin harekete geçirilmesiyle firmaların yeşil dönüşüm süreçlerini desteklemek ve Türkiye'nin sermaye piyasalarındaki iklim finansmanını genişletmek olan bu fon ile yeşil ve yeşil teknoloji firmalarına destek sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR