Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
GÜNDEM Cuma 08 Aralık 2023 10:13

YENİ HEDEFLERİNİ CFE FUARI'NDA AÇIKLADI

Dünyadaki halı ihracatının yaklaşık yüzde 17'sini gerçekleştiren Türk halıcılık sektörü, 5 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi'nde ilk kez düzenlenen Carpet & Flooring Expo Fuarı'nda (CFE 2023) ziyaretçileriyle buluşmaya başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açılışını yaptığı fuarda Artemis Halı yoğun ilgi gördü. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkan Vekili Ahmet Fikret Kileci, TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve sektörün önde gelen iş insanları Artemis Halı'nın yeni koleksiyonlarını inceledi.

Yeni hedeflerini CFE Fuarı'nda açıkladı

İstanbul Halı İhracatçılar Birliği (İHİB) ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği (GAHİB) tarafından desteklenen, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen "CFE 2023 Halı ve Zemin Kaplama Fuarı”,  5 Aralık Salı günü İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) kapılarını ziyaretçilerine açtı. Birbirinden farklı 300’e yakın halı deseniyle 6. Hall 613A nolu stantta yerini alan Artemis Halı, fuarda yoğun ilgi gördü.

 

CFE 2023 Fuarı ile ilgili hedeflerini açıklayan Artemis Halı, Armis Yatak ve Etrofil İplik markalarını bünyesinde bulunduran ACME Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, “Türkiye’de halı sektörünün merkezi konumunda olan Gaziantep, hem üretim hem de ihracat ayağında önemli bir paya sahip. Artemis Halı olarak bizler de Gaziantep’te temellerimizi atarak 10 yılı aşkın süredir sektörde faaliyet gösteriyoruz. Son teknoloji kullanarak ürettiğimiz ürünler ile sektörde öne çıkan bir başarıya imza attık. Üretimimizde kullandığımız son teknoloji dokuma tekniği ile tozlanmayı büyük bir oranda azalttık. 2012 yılından bu güne yenilikçi bakış açımız ve tasarım gücümüzle zamansız halı koleksiyonları üretiyoruz. Her biri farklı renklerde ve tarzda tasarlanan ürünlerimizle yeni yılda da en çok tercih edilen halı markası olmaya, dokunduğumuz her yeri güzelleştirmeye devam edeceğiz. 2023 yılında yüzde 35 büyüme kaydettik. Gaziantep’te 20 bin metrekare kapalı 11 bin metrekare açık alan üzerine kurulu fabrikamız bu büyümede önemli bir etkene sahip.  Kuruluşumuzdan bu yana yaklaşık 15 milyon metrekare halı ürettik. 1500’den fazla satış noktamızla katma değeri yüksek ürünlerimizi müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz.” dedi.

Artemis Halı için önemli bir dönüm noktasının eşiğinde olduklarını söyleyen Batallı, “2024 yılında hedefimiz, sektördeki konumumuzu daha da güçlendirmek ve yeni pazarlara açılmak olacak. Gaziantep’teki üretim tesisimizde katma değeri yüksek ürünler üreterek hem ülkemizin hem de bölgenin ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR