Dolar $
32.52
%-0.07 -0.02
Euro €
34.75
%-0.22 -0.07
Sterlin £
40.42
%-0.36 -0.14
Çeyrek Altın
3948.88
%-0.64 -24.97
SON DAKİKA
Otomotiv Pazartesi 19 Nisan 2021 02:22

YENİ ELANTRA'YLA SOL ŞERİDE GEÇECEK

Hyundai Assan, 2021 yılındaki model atağına yeni Elantra modeliyle başladı. Yeni nesliyle yollara çıkacak olan kompakt sedan, markanın Türkiye'de 2021 yılında lansmanını yapmayı planladığı beş modelden ilki olarak dikkat çekiyor

Yeni Elantra'yla sol şeride geçecek

Kısa sürede elde ettiği başarılarla dünyanın en büyük otomotiv üreticileri arasında yerini alan Hyundai, bir yandan yepyeni modellerle ürün gamını çeşitlendirirken diğer taraftan da, başarılı modellerini yenileyerek, eski kullanıcılarını gönlünü almak için çalışıyor. Bu kapsamda yenilenerek 7’nci jenerasyonuyla yollara çıkmaya hazırlanan Elantra, pastadan büyük payı alabilmek için iddialı bir paket olarak tasarlanmış.

Bu yıl 34 bin araç satarız

Markanın, kompakt spor sedanı olarak tanımladığı yeni Elantra, radikal tasarımıyla sınıfının dikkat çekici modelleri arasında yerini alıyor. Markanın dünya çapında en çok satılan modeli olan Elantra, yeni nesliyle yıllık yarım milyonluk satış rakamına sahip. Yeni Elantra’nın online basın toplantısında, açılış konuşmasını yapan Hyundai Assan Başkanı Sangsu Kim, “Hyundai'nin dünya çapında en çok tercih edilen modeli olan Elantra, 30 yılda 250'den fazla ödül ve övgü aldı. Son jenerasyon ise ocak ayında kazandığı prestijli ‘Kuzey Amerika Yılın Otomobili’ ödülüyle, iddialı olduğunu göstermeye başladı. Umarım yeni Elantra, Türk halkı tarafından da sevilir ve dünya çapındaki milyonlarca mutlu Elantra sürücüsü gibi mirasını bu topraklarda da devam ettirir” diye konuştu. Satışa sunulan yeni modelle ilgili görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel ise, “Sedan Ruhu, Cazibesini Buldu” sloganıyla satışa sunduğumuz yeni Elantra ile birlikte model atağımızı bugün itibariyle başlatıyoruz. Sadece Elantra değil, arka arkaya satışa sunacağımız sıra dışı ve estetik modellerimizle iddiamızı artırıyoruz” ifadelerini kullandı. Berkel bu yılın pazar tahminlerinin 750 bin adet olduğunu öngörürken, Hyundai’nin ise pazardan 34 bin adet pay alacağını vurguladı. İlk kez 1990 yılında tanıtılan ve akabinde satışa sunulan Hyundai Elantra, 30 yılda 15 milyon adetten fazla sattı. 

231 bin liradan başlıyor

Türkiye pazarında beş farklı donanım seviyesiyle satılan otomobilin lansmana özel başlangıç fiyatı 231 bin 500 lira olarak belirlenmiş. Sportif ve dinamik bir görünüşe sahip otomobilin en üst donanım seviyesi olan Elite Plus’ta ise fiyat 410 bir liraya kadar yükseliyor. 

123 beygirlik benzinliyle geldi

Hyundai, yeni Elantra’yı Türkiye’de tek motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Araçta görev yapan 1.6 litrelik atmosferik beslemeli motor, 6 ileri manuel ve CVT şanzıman seçeneklerine sahip. 123 beygir güç ve 154 nm tork üreten motor, 1285 kilogramlık otomobile yeterli performansı sağlıyor. Araç, CVT şanzımanla 0-100 km/s ivmelenmesini 10.7 saniyede tamamlarken, saatte 195 kilometre sürate ulaşabiliyor. Fabrika verilerine göre aracın ortalama tüketimiyse 5.9 litre olarak belirlenmiş.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR