Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 20 Temmuz 2024 15:00

YAVAŞ "HAREKATIN 50. YILINDA: KIBRIS" FOTOĞRAF SERGİSİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, KKTC Ankara Büyükelçiliği ve Gazeteciler Cemiyeti'nin iş birliği ile düzenlenen "Harekatın 50. Yılında: Kıbrıs" isimli fotoğraf sergisinin resepsiyonuna katıldı.

Yavaş "Harekatın 50. Yılında: Kıbrıs" fotoğraf sergisinin açılışına katıldı

Yavaş, “Bu tür anmalar ve sergilerle hafızamızı taze tutmamız gerekiyor. Orada mücadele edenleri anmak bizim görevimiz. Gelecek kuşaklara da ancak bunun gibi sergilerle aktarabiliriz ki gördükleri fotoğraflardan neler olduğunu daha iyi anlayabilsinler” dedi.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümü Ankara Büyükşehir Belediyesi, KKTC Ankara Büyükelçiliği ve Gazeteciler Cemiyeti’nin iş birliği ile düzenlenen fotoğraf sergisiyle anılıyor.

Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ziyarete edilebilen serginin açılış resepsiyonuna; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu,  Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı ve davetliler katıldı.

“Harekâtın 50. Yılında: Kıbrıs” isimli serginin açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kıbrıs Çıkartmasına katılıp Allah’ın rahmetine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu tür anmalar ve sergilerle hafızamızı taze tutmamız gerekiyor. Orada mücadele edenleri anmak bizim görevimiz. Gelecek kuşaklara da ancak bunun gibi sergilerle aktarabiliriz ki gördükleri fotoğraflardan neler olduğunu daha iyi anlayabilsinler. Bu sergide emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sergide Kıbrıs Barış Harekâtı’na, öncesi ve sonrasına dair yüzlerce fotoğraf yer alıyor. KKTC Dışişleri Enformasyon Dairesi, Depo Photos ve Gazeteciler Cemiyeti’nin arşivlerinden oluşturulan serginin küratörlüğünü ise Ateş İlbaşı üsteniyor.

Sergi, 20-26 Temmuz tarihleri arasında Zafer Çarşısı Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.