Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | GÜNCEL Cumartesi 20 Temmuz 2024 17:01

GHEBREYESUS: ÇATIŞMA ÖNCESİNDE GAZZE'DEKİ ÇOCUK FELCİ AŞILAMA ORANLARI NORMAL SEVİYEDEYDİ

Cenevre, 19 Temmuz (Hibya) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki çocuk felci hastalığı için yapılan aşılama oranları hakkında açıklama yaptı.

Ghebreyesus: Çatışma öncesinde Gazze'deki çocuk felci aşılama oranları normal seviyedeydi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki Khan Younis ve Deir al Balah'ta alınan altı çevresel örnekte varyant poliovirüs tip 2 tespit edildiğini fakat felç vakasının tespit edilmediğini açıkladı.

DSÖ, Sağlık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ve ortakların çocuk felcinin yayılımını durdurmak için hızlı aşılama kampanyaları da dahil olmak üzere gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını belirten Ghebreyesus, şu ifadeleri kullandı:

"Çatışma öncesinde Gazze'deki çocuk felci aşılama oranları normal seviyedeydi. Sağlık sisteminin tahrip olması, güvenlik eksikliği, erişim engelleri, sürekli nüfusun yer değiştirmesi, tıbbi malzeme eksiklikleri, kötü su kalitesi ve zayıf sanitasyon, çocuk felçi de dahil olmak üzere aşıyla önlenebilir hastalıkların riskini artırmaktadır. Etkili bir yanıt için ateşkes şarttır."