Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Denizcilik Perşembe 28 Aralık 2023 15:51

YAT VE TEKNE SİGORTALARINDA KAPSAM GENİŞLİYOR

Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran, "Kaza, yaralanma veya hastalık durumunda tedavi giderlerinden yedek anahtar gönderimine, geçici kaptan servisinden yedek parça yardımına kadar 7 gün 24 saat yat yardım hizmetinin yanı sıra yatın, servis botlarının ya da makine veya teçhizatının çalınması halinde devreye giriyoruz" dedi

Yat ve tekne sigortalarında kapsam genişliyor

Sigorta şirketleri, yat ve tekne sigortalarına her geçen gün yeni enstrümanlar eklerken bu alanda önemli avantajlar sunuyor.  Sektör temsilcileri, yat ve tekne sigortalarına ilişkin son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran, yat sigortası müşterilerine, sigorta sektöründe bir ilk olarak tekne bakım hizmetleri, marinalar ve tekne malzemeleri konusunda sorunsuz bir yolculuk imkanı sunduklarını söyledi.

7 gün 24 saat yat yardım hizmeti

Tezbaşaran, aynı zamanda müşterileri için özel bir çağrı merkezi hattı bulunduğunu belirterek şöyle devam etti: "Anlaşmalı kurumlarda geçerli olmak üzere, marina ücretlerinde yüzde 15, tekne bakım giderlerinde yüzde 10, marina ve koylardaki tesislerde yüzde 10 ve tekne malzemelerinde yüzde 10 indirim avantajı sağlıyoruz. Yat sigortasıyla gezinti amaçlı kullanılan teknelerin, makine, teknenin botları, aygıtları ve donanımlarıyla birlikte teminat seçeneği sunuyor, kaza, yaralanma veya hastalık durumunda tedavi giderlerinden yedek anahtar gönderimine, geçici kaptan servisinden yedek parça yardımına kadar 7 gün 24 saat yat yardım hizmetinin yanı sıra yatın, servis botlarının ya da makine veya teçhizatının çalınması halinde devreye giriyoruz. Aynı zamanda yatın sebep olduğu kazalarda çevredeki tekne ve içindeki kişiler, liman, iskele, rıhtım gibi sabit ve hareketli cisimlere verilen zararlara karşı da güvence sağlıyoruz"

Tüm ekipmanlar güvence altına alınıyor

Türkiye Sigorta Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Akpınar da yat sigortasıyla sadece yatın değil üzerindeki değerli donanımların, elektroniğinin ve mekanik tüm ekipmanlarının, öngörülemeyen, ani, tesadüfi ve dışarıdan gelen rizikolara karşı "Tekne Sigortası Genel Şartları" ve "Institute Yacht Clauses" çerçevesinde teminat altına alındığını ifade etti. Akpınar, "Yat sigortası ile yatın gövdesi, makineleri, adını taşıyan servis botları, yat ile birlikte alınıp satılan donanım ve ekipman, yatın poliçede belirtilmiş coğrafi alan içinde bulunması kaydıyla, denizde, yatma mahallinde, çekek yerinde, çekeğe alınırken veya çekekten indirilirken kesintisiz olarak güvence altına alınır" diye konuştu.

Gelen taleplerle ürün genişletilebilir

Olası bir hasarda, poliçede belirtilen coğrafi alan kapsamında değerlendirme yapıldığını belirten Akpınar, sigortalının ihtiyacına göre sefer sahası "Türk kara suları" ve/veya "Ege, Akdeniz, Karadeniz, Marmara" kara sularında geçerli olacak şekilde genişletme yapılabileceğini dile getirdi. Akpınar, "Institute Yach Clause kapsamında verilen rizikoların yanı sıra Elektronik Cihaz Teminatı, Makine Hasarları Genişletme Teminatı, Yunanistan Zorunlu Sorumluluk Teminatı, Sigortasız Tekne Teminatı ve Hukuksal Koruma Teminatı gibi bazı ek teminatlarla sigortalılarının tüm risklerini teminat altına aldıklarını ifade etti. Akpınar, "Ürünümüz hazırlanırken, sigortalılarımızın ihtiyaç ve taleplerini göz önüne alarak ilerledik. Önümüzdeki dönemde sigortalılarımızdan gelen talepler doğrultusunda ürünümüzü çeşitlendirebiliriz" dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR