Dolar $
32.47
%-0.12 -0.04
Euro €
34.83
%-0.51 -0.18
Sterlin £
40.64
%-0.47 -0.19
Çeyrek Altın
3990.58
%-0.04 -1.61
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Pazar 23 Mayıs 2021 19:24

YAMALI KALP

Yazar: Dilek Pehlivan Gece Kitaplığı

Yamalı Kalp

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümünen mezun olan Dilek Pehlivan Üniversite yıllarında senaryo yazarak başladığı yazarlığa ikinci kitabıyla farklı bir tarz yakalıyor. Şiirlerini değerlendirdiği ilk kitabından sonra, deneme türündeki ikinci kitabı Yamalı Kalbi  Gece Kitaplığı yayınevi baskısıyla çıkardı. 

      Aslında sevenlerinin  “Bana Ne Kısmetle  Var ” ve “Keskin Bıçak” şarkılarıyla tanıdığı Dilek Pehlivan, Konser veremediği günlerin acısını kitap yazarak değerlendirdi.  

Dilek Pehlivan ilk kitabının ardından bu kitabında, Yırtılıp parçalanıp sonra yama yapılmış bir kalp ile ne kadar devam edebilirsin diyor. Dikiş izleri hatırlatır hep yarıldığı yeri. O artık Yamalı Kalp!  diyor yazar kitabında. 

   Kitapta hayata dair düşüncelerinin tecrübelerinin dışında insan ilişkilerine de değinmiş. Kitap yeni çıkmasına rağmen,  gerek kapağı ve içeriğiyle kısa bir sürede okurun beğenisini kazandı. 

Yazar kitabını şu sözlerle açıklıyor;

“İçimin can kırıklıklarına dokundum. Parça parça can yarığı… İnsan bir kere kırıldı mı, dağıldı mı, toparlanamaz. Ya atacaksın ya da yamalayacaksın, yama tutarsa.

İnsanın kalbi de yama tutarmış. Her acıdan düş kırıklıklarından sonra yamaladık ve hayata devam ettik. Ta ki karşımıza yeniden parça parça edecekler çıkana kadar. Hayat böyledir; önce sevindirir, ümitlendirir. Sonra da nasıl parça parça etsem diye güler, plan yapar. Yine dağıtır, parçalar her seferinde... Dağılan parçalarını toplayabildiğin kadarını toparlar ve devam edersin yoluna. Ve hep gözünden kaçan parçalar da olur. Eksik kalırsın, başkasını alıp koysan, yerini tutmaz sırıtır, emanet durur.  Bilirsin, anlarsın, yamalıdır işte, eskisi gibi değildir.

Yırtılıp parçalanıp sonra yama yapılmış bir kalp ile ne kadar devam edebilirsin, dikiş izleri hatırlatır hep yarıldığı yeri. O artık Yamalı Kalp!”

Kendisini biz de tebrik ediyor ve yeni çalışmalarında başarılar diliyoruz. 



ABONE OL