Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 06 Eylül 2023 09:19

YALOVA MAKİNE OSB'DE ÇARKLAR DÖNÜYOR

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen üretim tesisi inşaatlarının temel atma törenlerine bir yenisini daha ekleyen Yalova Makine OSB, bünyesinde bulunan 5 katılımcı firmanın daha üretim tesisi için ilk temeli attı.

Yalova Makine OSB'de çarklar dönüyor

Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir yaptığı açıklamada, “Temel atma törenlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yıl geçen yıldan farklı olarak gruplar halinde toplu temel atmalar yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte temel atma törenlerini gruplar halinde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımızla birlikte üretim tesisi kurulumlarımız da hız kesmeden devam ediyor. Sanayimiz uyguladığımız milli teknoloji hamlemiz sayesinde gerek yerli otomotivimiz ve gerekse savunma sanayine yönelik ürettiğimiz SİHA’larla, İHA’larla ve diğer tüm yenilikçi teknolojik ürünlerimizle tam bağımsız Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi her fabrika bir kaledir ve bugün yaptığımız tören ile de 5 kalenin daha temelini atıyor bu sözü perçinliyoruz. " dedi.

Yalova Ak Parti Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Bugün burada 5 yeni fabrikamızın temelini atmak için bir aradayız. Her temel atma, yeni bir vizyonun ortaya çıkmasına ve iş hayatını zenginleştiren girişimlerin başlangıcına tanıklık ediyoruz. Çin'den ülkemize gelen ürünlerin OSB'mizde yerlileştirilecek olması, ülke sanayimiz için büyük bir adım. Ayrıca çevre sistemleriyle ilgili kritik bir yatırımın hayata geçirilmesi ve Yeşil ekonominin önemi vurgulanıyor. Bu yatırımlar sayesinde Türkiye'de çevre ekonomisi ve döngüsel ekonomi desteklenecek. Yalova Makine OSB'mizde gerçekleşen bu önemli yatırım, gurur kaynağımız. Burada sadece bir fabrika yatırımı yapmakla kalmıyor, yeni nesil bir sanayi ekosistemine dahil oluyorsunuz. Bu ekosistemde finans, bilgi ticarileştirilmesi, eğitim ve iş gücü yetiştirilmesi gibi tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Teknoparkımız ve ilgili kamu kuruluşları, TSE ile birlikte denetim ve izleme faaliyetleriyle sanayicilerimize büyük destek sağlıyor. Değerli başkanımızın paylaştığı verilere göre, burada hayata geçen yatırımlar kilogram başına 7 dolarlık bir ihracat kabiliyetine sahip. Öncü bir vizyonun varlığını görmek bizi mutlu ediyor” diye konuştu.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR