Dolar $
32.34
%-0.08 -0.02
Euro €
34.87
%0.41 0.14
Sterlin £
40.59
%-0.27 -0.11
Çeyrek Altın
3894.84
%-0.57 -22.13
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Salı 06 Eylül 2022 02:53

YABANCI DİL ÖĞRENMEYİ ÖĞRETME

Yazar: Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu İnkılap Kitabevi

Yabancı Dil Öğrenmeyi Öğretme

Yabancı dil öğretimine yeni ve sistematik bir soluk getirmeyi hedefleyen ve Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu tarafından kaleme alınan “Yabancı Dil Öğrenmeyi Öğretme ve Öğrenmeyi Öğrenme” kitabı, İnkılâp Kitabevi imzasıyla raflardaki yerini aldı.

 

Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu’nun uzun yıllara dayanan bilgi birikimi ve deneyimiyle şekillenen “Yabancı Dil Öğrenmeyi Öğretme ve Öğrenmeyi Öğrenme”, konu itibarıyla benzer olan kitaplardan isabetli tespit ve önerileriyle farklılaşıyor. Kitapta; yabancı dil öğretimi için vazgeçilmezlerden olan “yabancı dil öğrenmeyi öğretme” ve “öğrenmeyi öğrenme” kavramları üzerinde duruluyor. Bu kavramlar pedagojik, sistemsel ve uygulama açısından derinlemesine incelenirken; hayata geçirilmeleri için hangi koşulların sağlanması gerektiği de ele alınıyor. 

 

Yabancı dil eğitiminin “öğretici” merkezli değil, “öğrenici” merkezli bir eğitim türü olduğunu anlatan Prof. Dr. Sinan Bayraktaroğlu’nun değerli kalemi ile okurların beğenisine sunulan “Yabancı Dil Öğrenmeyi Öğretme ve Öğrenmeyi Öğrenme”, bu çağdaş eğitim türüne uygun öneriler ve saptamalarda bulunuyor. İnkılâp Kitabevi imzasıyla raflardaki yerini alan “Yabancı Dil Öğrenmeyi Öğretme ve Öğrenmeyi Öğrenme” yabancı dil alanında çalışma yapan öğretim üyeleri, öğretmenler ile özellikle yüksek lisans ve doktora olmak üzere tüm öğrenciler için değerli bir kaynak meydana getiriyor.

 

ABONE OL