Dolar $
33.69
%0.14 0.05
Euro €
37.15
%0.43 0.16
Sterlin £
43.7
%0.66 0.29
Çeyrek Altın
4450.19
%2.23 95.69
SON DAKİKA
Çevre ve Doğa Cumartesi 17 Ağustos 2024 02:35

WİLO GRUBU, AVRUPA'NIN İKLİM LİDERİ SEÇİLDİ

Su teknolojilerinde üstün donanımı ve 150 yılı aşkın tecrübeye sahip Wilo Grubu, Financial Times ve Statista tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda "Avrupa'nın İklim Lideri" unvanına layık görüldü. Wilo'nun "Creating, Caring, Connecting " ilkeleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar, dünya çapında güçlü ortaklıklar kurmasına ve sürdürülebilir teknolojilere liderlik etmesine olanak tanıdı.

Wilo Grubu, Avrupa'nın iklim lideri seçildi

Geleceğin su teknolojilerini geliştiren Wilo Grubu, Financial Times ve Statista tarafından yüzlerce Avrupa şirketinin değerlendirildiği araştırmada "Avrupa'nın İklim Lideri" seçildi. Şirket, yenilikçi sürdürülebilirlik stratejileri ve çevre dostu teknolojilere yaptığı kapsamlı yatırımlar sayesinde bu prestijli unvanı kazanarak, çevre koruma konusundaki üstün yetkinliğini ve vizyonunu bir kez daha ortaya koydu.

Avrupa'nın İklim Lideri Olmaktan Gurur Duyuyoruz

Şirketin sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını vurgulayan Wilo Grubu CEO'su Oliver Hermes, “Wilo'nun bu önemli ve kapsamlı listeye dahil edilmesinden mutluluk duyuyoruz çünkü bu, yalnızca doğru yolda olduğumuzu değil, aynı zamanda iklim korumada Avrupa liderlerinden biri olduğumuzu da gösteriyor. Sürdürülebilirlik stratejimizin bir parçası olarak karbon emisyonlarını azaltmaya odaklanıyoruz ve 2025 yılına kadar dünya genelinde iklim nötr üretime ulaşmayı hedefliyoruz. Avrupa ve Çin'deki tüm tesislerimizde bu hedefe şimdiden ulaşmış durumdayız. Fotovoltaik sistemlere yaptığımız yatırımlar sayesinde dünya genelinde 20 megawatt pik kapasiteye sahibiz. Bu başarılar, sürdürülebilirlik konusunda kararlılığımızın ve attığımız adımların bir sonucudur.” dedi.

Türkiye’deki Çalışmalarımız, İklim Liderliği Başarısında Önemli Bir Rol Oynuyor

Türkiye’de gerçekleşen çalışmaların da iklim liderliği başarısında önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Wilo Türkiye CEO'su Duygu Erdem, “Türkiye’deki   faaliyetlerimizde sürdürülebilirlik stratejimize büyük önem veriyoruz. Yerel ve global çaptaki projelerimiz, karbon emisyonlarını azaltma ve enerji verimliliğini artırma konusundaki küresel hedeflerimizle tamamen uyumlu şekilde ilerliyor. Özellikle, yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığımız yatırımlar ve çevre dostu teknolojilerin kullanımını artırma çabalarımız, bu başarıda önemli bir rol oynadı. Türkiye’deki tesisimizde gerçekleştirdiğimiz inovasyonlar ve sürdürülebilirlik odaklı projeler, Wilo'nun dünya çapındaki iklim liderliği konumunu pekiştirmeye devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Wilo Grubu, Sürdürülebilir Çalışmalarını Ödüllerle Taçlandırıyor

Wilo Grubu, sürdürülebilirlik konusundaki öncülüğüyle aldığı birçok ödülle dikkat çekiyor. EcoVadis tarafından verilen platin madalya, şirketin çevresel, sosyal ve etik performansını küresel ölçekte en üst seviyede tanımlarken, Alman Sürdürülebilirlik Ödülü, Wilo'nun iklim koruma ve sürdürülebilirlik alanındaki inovatif yaklaşımlarını onurlandırıyor. Ayrıca, Birleşmiş Milletler ve Bloomberg'in "50 Sürdürülebilirlik ve İklim Lideri" listesinde yer alan Wilo, bu başarısıyla uluslararası alanda sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını ve etkili stratejilerini vurguluyor.

Financial Times ve istatistik portalı Statista'nın "Avrupa'nın İklim Liderleri" girişimi, Avrupa'daki şirketleri karbon emisyonlarını azaltma çabalarına göre değerlendiriyor. Bu girişim, öncelikle şirketlerin doğrudan (Kapsam 1) ve dolaylı (Kapsam 2) karbon emisyonlarını ne kadar azalttıklarına odaklanıyor. Ayrıca, şirketlerin tedarik zinciri gibi diğer dolaylı emisyonlarını (Kapsam 3) yönetme ve bu konuda şeffaf olma çabalarını da dikkate alıyor. Sürdürülebilirlik değerlendirmesi yapan Science Based Targets Initiative (Bilim Temelli Hedefler Girişimi) SBTI gibi kuruluşlarla iş birliği yapmaları da bu değerlendirmede önemli bir rol oynuyor.

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250