Dolar $
32.49
%0.33 0.1
Euro €
34.64
%0.22 0.07
Sterlin £
40.5
%0.02 0
Çeyrek Altın
4075.15
%0.49 19.62
SON DAKİKA
Borsa Çarşamba 01 Aralık 2021 17:54

WALL STREET YÜKSELİŞLE AÇILDI

New York borsası, güne yükselişle başladı.

Wall Street yükselişle açıldı

Açılışta Dow Jones endeksi, 300 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,90 artarak 34.795,37 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 1,19 artışla 4.621,39 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,34 kazançla 15.745,2 puana çıktı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Omicron varyantına ilişkin artan endişeler ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın aralık toplantısında tahvil alımlarının azaltılmasını hızlandırmayı tartışacaklarını söylemesinin ardından dün düşüş gösteren endeksler, arlık ayının ilk işlem gününün açılışında yukarı yönlü bir seyir izledi.

Enflasyona dair kaygıların arttığı bir ortamda para politikalarının geleceğine dair gelişmeler yakından takip edilirken, Fed Başkanı Powell, dün yaptığı açıklamada, daha yüksek enflasyon riskinin arttığını düşündüğünü ve enflasyonun "geçici" olduğu değerlendirmesinin bir kenara bırakılması zamanının geldiğini belirtti.

Powell, "Ekonomi çok güçlü ve enflasyonist baskılar yüksek. Bu nedenle kasım toplantısında açıkladığımız varlık alımlarının azaltılmasını belki birkaç ay önce tamamlamayı düşünmek uygun olur. Birkaç hafta içinde yapacağımız toplantıda bunu tartışacağımızı umuyorum." dedi.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre ise özel sektör istihdamı, kasımda 534 bin kişi artarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Analistler, cuma günü açıklanacak kasım ayı istihdam raporu öncesi gelen verinin iş gücü piyasasındaki toparlanmanın devam ettiğini gösterdiğini, Omicron varyantının istihdamın toparlanmasını yavaşlatıp yavaşlatamayacağını söylemek için ise henüz çok erken olduğunu belirtti.

Fed Başkanı Powell ile Hazine Bakanı Janet Yellen'ın Temsilciler Meclisinin Finansal Hizmetler Komitesi'nde düzenlenecek oturumda yapacağı açıklamaların yatırımcılar tarafından takip edileceğini belirten analistler, ABD'de bugün açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile Fed'in Bej Kitap Raporu'nun da piyasaların odağında olacağını kaydetti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR