Dolar $
32.44
%-0.2 -0.06
Euro €
34.75
%-0.62 -0.21
Sterlin £
40.77
%-0.36 -0.14
Çeyrek Altın
3929.36
%-0.24 -9.24
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Kripto Para Perşembe 14 Mart 2024 12:01

USDT, CELO'DA PİYASAYA SÜRÜLÜYOR

Tether ve Celo gerçekleştirdikleri iş birliğiyle, USDT'yi Celo'nun düşük maliyetli ödemeler için tasarlanmış hızlı blockchain ağına entegre ederek daha fazla kullanıcıya erişim sağlıyor.

USDT, Celo'da piyasaya sürülüyor

Kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan Tether; USDT'nin gerçek dünya için oluşturulan ve düşük maliyetli ödemeler için tasarlanan blockchain ağı Celo'da piyasaya sürüleceğini duyurdu. Tether ve Celo arasında kurulan stratejik iş birliği, erişilebilirlik ve hız açısından yeni bir çağın başlangıcını temsil ediyor.

Celo'nun mobil öncelikli tasarım anlayışı ve 150'den fazla ülkede, binden fazla projeyi kapsayan ekosistemi Tether'in erişilebilirliğiyle uyum sağlıyor. Sağlanan entegrasyon, başta düşük işlem ücreti gibi bir dizi avantaj sunarken, mikro işlemleri de tüm dünyadaki farklı kullanıcılar için mümkün kılacak. Celo'nun EVM uyumlu blockchain altyapısı, sektörün önde gelen Ethereum ekosistemiyle bütünleşiyor.

“Bu entegrasyonla Tether’in erişilebilirliği daha da artacak”

Celo'nun cLabs’teki ana katılımcıları tarafından hazırlanan bir topluluk paylaşımı, USDT'nin bir “gas currency” olarak yenilikçi bir şekilde kullanılmasını öneriyor. Bu öneriyle işlemlerin kolaylaştırılarak; ödemeler, borç verme ve daha fazlasına odaklanan merkeziyetsiz uygulamalarda verimliliğin artırılması hedefleniyor. Celo'nun canlı ekosistemi, USDT'nin benimsenmesi ve kullanılması için en uygun ortamı sağlarken, Opera MiniPay gibi projeleri de içeriyor. Opera MiniPay, Kenya ve Gana gibi ülkelerde yerel mini tarayıcıya entegre edilmiş ultra hafif bir stablecoin cüzdanı sunarak USDT'nin kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Karbon negatif blok zinciri Celo, yalnızca USDT'nin mobil cihazlar aracılığıyla erişilebilirliğini sağlamakla kalmayıp aynı zamanda Tether ile bağdaşan finansal şeffaflığı ve düşük maliyetleri de destekleyecek. Bu iş birliği, her iki şirketin blockchain destekli teknolojilerin avantajlarını dünya çapında farklı tüketicilere yayma yönündeki ortak misyonunu vurguluyor.

İş birliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Tether CEO'su Paolo Ardoino, "Tether olarak dünya genelindeki tüm kullanıcılara erişilebilir ve güvenilir dijital para birimi çözümleri sunmaya odaklamış durumdayız. Tether USDT'nin gerçek dünya için oluşturulan Celo platformuna entegrasyonu, önemli bir adımı temsil ediyor. Celo'nun benzersiz yeteneklerinden faydalanarak Tether'in kullanılabilirliğini ve erişilebilirliğini daha da artırabiliriz.” dedi.

Kripto para işlemleri kullanıcı dostu bir hâle getiriliyor

Tether, çeşitli bölgelere ve para birimlerine hizmet vermek üzere Celo platformunda Mento'nun eXOF ve cREAL gibi çözümler de dahil olmak üzere çeşitli istikrarlı varlıklara katılacak. Bu iki varlık sırasıyla CFA frangı ve Brezilya Reali’ni takip ediyor. Yapılacak entegrasyona; havaleler, tasarruflar, krediler ve eşler arası (P2P) ve sınır ötesi ödemeler dahil edilecek ancak bunlarla sınırlı kalmayacak. Celo'daki sabit varlıkların kullanım örneklerini de genişletecek.

Celo platformunun temel özellikleri arasında; telefon numaraları, e-posta adresleri ve diğer sosyal tanımlayıcılar için gizliliği ön planda tutan hizmet SocialConnect ve açık bir giriş/çıkış API standardı olan FiatConnect bulunuyor. Bu özellikler, erişilebilirliği ve kullanılabilirliği artırarak kullanıcıların deneyimini geliştiriyor. Celo platformunda Tether USDT ile işlem yapmayı daha da kolaylaştıran bu özellikler, kullanıcıların kripto para işlemlerini kullanıcı dostu hâle getiriyor. Buna ek olarak, sabit varlıklar da dahil olmak üzere gaz için ERC-20 token’larıyla ödeme yapma imkanıyla kullanıcılara kolay ve kesintisiz bir ödeme deneyimi sunuluyor. Bu özellik, Celo kullanıcılarının farklı varlıklar arasında geçiş yaparken daha fazla esneklik sağlayarak işlem süreçlerini optimize ediyor.

“Tether ile yaptığımız iş birliği dijital ekonomide refah koşullar yaratma misyonumuzla uyum sağlıyor”

Celo Kurucu Ortağı ve Celo Vakfı Başkanı Rene Reinsberg, "Stablecoin'ler ve gerçek dünya varlıklarında (RWA) hızla lider haline gelen Celo ekosistemine Tether USDT'yi dahil etmekten heyecan duyuyoruz. Bu entegrasyon, herkes için kolaylık sağlayan dijital bir ekonomi yaratma misyonumuzla uyum sağlıyor. Tether USDT'nin yakın zamanda Celo'da kullanıma sunulması, kullanıcıların dünya genelinde hızlı, düşük maliyetli ödemeleri için daha fazla seçenek ve fayda sağlayan sağlam stablecoin kullanımı senaryolarına erişimi mümkün kılıyor.” dedi.

Tether USDT'nin Celo'da piyasaya sürülmesi hem platformlar hem de daha geniş ekosistem için önemli bir dönüm noktası niteliği taşırken, dijital para birimlerinin benimsenmesini teşvik etmede ve küresel ölçekte finansal katılımı ilerletmede iş birliği ve yeniliğin önemini de vurguluyor. Bunun yanında Tether, yaygın olarak benimsenen stablecoin konumunu sağlamlaştırıyor. Şu anda Algorand, Avalanche, Ethereum, EOS, Liquid Network, Near, Omni, Polygon, Solana, Bitcoin Cash'in Standart Defter Protokolü, Statemine, Statemint, Tezos ve Tron da dahil olmak üzere yayında olduğu toplam ağ sayısını 16’ya çıkarıyor.

ABONE OL