Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Lojistik Çarşamba 08 Mayıs 2024 12:21

UND'DEN TIR SÜRÜCÜLERİNE ACİL VİZE ÇAĞRISI

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Şerafettin Aras, "Profesyonel tır sürücülerine uygulanan vize engelinin bir an önce kaldırılması, tır sürücülerinin ayrı bir kategoride 'acil ve öncelikli' olarak Schengen vizesi alabilmesi için tüm taraflara destek çağrısında bulunuyoruz" dedi.

UND'den tır sürücülerine acil vize çağrısı

 Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, Schengen vize sisteminde yaşanan sorunlara dikkati çekerek, tır sürücülerinin ayrı bir kategoride 'acil ve öncelikli' olarak Schengen vizesi alabilmesi için tüm taraflardan destek istedi. Aras, yaptığı yazılı açıklamada, Schengen vize temininde yaşanan sorunlara ilişkin bilgi verdi. Schengen randevusunda sorunlar olduğunu, yeni sürücülerin vize başvurularının reddedildiğini, deneyimli sürücülere ise kısa süreli vize verildiğini belirten Aras, bu nedenle Avrupa Birliğinin (AB) Türkiye'den talep ettiği ürünlerin Türk vatandaşı profesyonel tır sürücülerince teslim edilemediğini bildirdi. Aras, böylece sadece Türkiye'nin değil, küresel yatırımcıların, üreticilerin, ticari işletmelerin ve tüketicilerin de "cezalandırıldığını" ifade etti. 

AB ile ticaret durma noktasında

Bu durumun AB ile ticareti "durma" noktasına getirdiğine işaret eden Aras, şu değerlendirmede bulundu: "Türkiye'den AB'ye gerçekleştirilen ihracatın yüzde 50'si, Türkiye'de yatırım yapmış olan AB sermayeli şirketler tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu malların sahibi AB şirketleri olduğu için AB, kendi firmalarını ve tüketicilerini cezalandırmaktadır. Türkiye'nin AB'ye, AB'nin Türkiye ile Orta Asya, Kafkasya ve Orta Doğu'ya ihracatını kara yoluyla taşıyan uluslararası eşya taşımacılığı sektörü, vize sürecinde zorluklar ve zaman kayıpları yaşamakta, bu durum ticari malların hareketini kısıtlamaktadır. Büyük potansiyel taşıyan AB-Türkiye ticaretindeki büyümeye engel olan bu tutumun faturasını Türkiye kadar AB de ödemektedir. Schengen randevusunda sorunlar yaşanıyor, Türk tır sürücüleri vize alamıyor. Tüm Avrupa sürücü eksikliğiyle mücadele ederken, Schengen ülke misyonları yeni sürücülerin vize başvurularına ret veriyor. Yılların sürücülerine de Schengen vize kurallarına aykırı olarak ya kısa süreli vize ya da ret veriliyor." Vize sürecinde çok sayıda başka sorun da yaşandığını belirten Aras, "Profesyonel tır sürücülerine uygulanan vize engelinin bir an önce kaldırılması, tır sürücülerinin ayrı bir kategoride 'acil ve öncelikli' olarak Schengen vizesi alabilmesi için tüm taraflara destek çağrısında bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

DİJİTAL Sözleşme taşımacılığı dijitalleşti 

Geleneksel sözleşme taşımacılığını dijitalleştiren Dijital Kurye Platformu’nun müşteri portföyüne, finansal hizmet sektörünün tanınmış şirketlerinden Trive Yatırım Menkul Değerler de katıldı. Dijital Kurye CEO’su Oral Başer, Hollanda merkezli Trive Financial Holding BV’nin Türkiye’de SPK lisanslarıyla faaliyet gösteren yüzde 100 iştiraki olan Trive Yatırım’ın platformun sunduğu hizmet üzerinden kısa sürede 500’ün üzerinde yeni yatırımcı hesabı açtığını belirtti. Oral Başer, Dijital Kurye üzerinden gerçekleştirilen kimlik doğrulama ve onay süreçleri sayesinde Trive Yatırım’ın kısa süre içerisinde çok sayıda yatırımcıyı portföyüne güvenle kattığını söyledi. Başer, “Platform kuryelerinin yeni yatırımcıların kapısına götürdüğü kimlik doğrulama hizmeti sayesinde Trive Yatırım olası dolandırıcılık vakalarına karşı güvenliğini artırmış oldu. Fiziksel evrak ihtiyacını ortadan kaldıran süreç sayesinde Trive Yatırım’ın kağıtsızlaşma sürecine de katkıda bulunduklarının altını çizen Başer, “Yeni müşteri edinim sürecinde operasyon takibini tamamen dijital ortama taşıdığımız için müşterilerimizin ‘back office’ maliyetlerini de önemli ölçüde azaltıyoruz” diye konuştu. 

Kurye taşıdığı veri ve belgeyi görmüyor 

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin özel olarak hazırladığı eğitimi tamamlamalarının ardından işe başlayan platform kuryeleri, taşıdıkları verileri ve belgeleri hiçbir şekilde görmüyor. Kuryenin elindeki tablet aracılığıyla erişilebilen veri ve belgeler, sadece müşteriye daha önceden iletilen şifre ile açılabiliyor. Kurye, kapıda müşterinin kimliğini doğruladıktan sonra gerekli belgeleri yine tablet üzerinden imzalatıyor. Başta telekomünikasyon, bankacılık, finans ve enerji olmak üzere farklı sektörlerden pek çok firmaya dijital kontrat yönetimi ve uzaktan müşteri edinim süreçlerinde aracılık eden Dijital Kurye’nin müşterilerinin kapısına getirdiği hizmet kapsamında gerçekleştirilen işlemler sadece birkaç dakika içerisinde tamamlanıyor. 

Sektör temsilcileri bir araya geldi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) iş birliğiyle düzenlenen UBAK ve Ulaştırma Mevzuat Çalıştayı, sektör temsilcilerini bir araya getirdi. İçişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve İstanbul Üniversitesi’nden temsilcilerin de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte paydaşlar, Türkiye'nin ulaştırma konuları üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) üye firmalarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen UBAK ve Ulaştırma Mevzuat Çalıştayı, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. UTİKAD üyesi Obdan Sistem’in de aralarında yer aldığı firmalar, çalıştayda ulaştırma sektörünün önemli konularını ele aldı. Sektördeki iş birliği ve bilgi paylaşımını güçlendirme adına önemli bir adım niteliği taşıyan çalıştaya katılanlar, pazardaki mevzuat değişikliklerinin de değerlendirildiği platformda görüşlerini paylaştı. Çalıştaya UTİKAD’ı temsilen katılan UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve UTİKAD Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Başkanı Arkın Obdan, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Sektörümüz adına çok faydalı bir çalıştay oldu. Özellikle uluslararası karayolu taşımaları ile ilgili kamu ve özel sektörün tüm paydaşlarının katılımı oldukça önemliydi. Sektörün tüm önemli konularını masaya yatırdığımız çalıştayda; uluslararası arenadaki rekabette öne geçmek için atılacak adımlar, yeşil lojistik, karayolu taşımalarının diğer taşıma modlarıyla etkileşerek ülkemizin ‘transit hub’ olma vizyonuna nasıl hizmet edeceği, ikili ve çoklu anlaşmalarda karşılıklılık esaslarının yönetimi ve UBAK izinlerinin dağıtım prensipleri öne çıkan konular oldu.” 

DHL Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2024 Listesi’nde 2 oldu 

DHL Express Türkiye, kurum kültürünün değerini ve çalışanların mutluluğunu her zaman en üstte tuttuğunu bu yıl yeniden kanıtlayarak Great Place to Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2024 Listesi’nde 2’nci seçildi. Great Place to Work Enstitüsü, her yıl çalışanların oylarıyla belirlenen listede, 1000+ Çalışan Kategorisi’nde DHL Express Türkiye’nin yeniden en üst sıralarda yer aldığını açıkladı. Bir kez daha Great Place To Work Enstitüsü tarafından ödüllendirilmenin onurunu yaşadıklarını belirten DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu, “Çalışma arkadaşlarımızın oylarıyla üst üste beşinci kez Türkiye’nin En İşverenleri Listesi’nde adımızı üst sıralarda görmek bizi gururlandırmaya devam ediyor. Yaptığımız her işe “insan” odaklı bakmanın öneminin farkındayız. DHL olarak, “As One” olarak tanımladığımız “ekip birlikteliği” yaklaşımını benimsiyoruz. Kurum kültürünün gücünü çalışanlarımızın özverisinden ve mutluluğundan alıyoruz. İşini tutkuyla yapan ve mükemmeli yakalamak için çalışan büyük bir ekip olmamız, başarımızı geleceğe taşımamızda en büyük etken. Aldığımız bu ödül de bu değerleri taşıdığımızın en güçlü kanıtı.” dedi. 

Sürat Kargo’dan Anneler Günü kampanyası

Sürat Kargo, Anneler Günü’ne özel yapılacak tüm gönderileri yüzde 50 indirimle taşıyacak. Müşteri odaklı yaklaşımıyla hizmetlerini sürdüren Sürat Kargo, Anneler Günü’ne özel yeni bir kampanya başlattı. Sürat Kargo, Anneler Günü’ne özel yapılacak tüm gönderileri yüzde 50 indirimle taşıyacak. Hayattaki en değerli varlık olan anneler için mesafeleri aşmak isteyenler, 1-31 Mayıs tarihleri arasında geçerli olan bu indirimden herhangi bir özel kod gerekmeden faydalanabilecek. Hızlı, güvenli ve inovatif hizmetleri ile daima müşterilerinin yanında yer alan Sürat Kargo, Türkiye genelinde bulunan 800’ün üzerindeki şubesi ve çalışanları ile bu Anneler Gününde de müşterilerini yalnız bırakmıyor. 

Serin Treyler’den Yükseller Lojistik’e krom tanker 

Serin Treyler, üretim kabiliyetini geliştirmeye devam ediyor. Üretim hatlarını 50 bin metrekarelik kapalı tek alanda birleştiren Serin, ürün geliştirmelerine de devam ediyor. Serin son olarak bu yılın ilk yeni yeni ürünü olan ADR’li krom tanker L4BH treylerin teslimatlarına başladı. Serin Treyler Fabrikası’nda düzenlenen teslim törenine Serin Treyler Satış Müdürü Mustafa Heybetli ve Yükseller Lojistik Genel Müdürü Osman Yüksel katıldı. Teslimat töreninde bir açıklama yapan Osman Yüksel, “Lojistik sektöründe 47 yıllık bir tecrübemiz bulunuyor. 1996 yılından itibaren de kimyasal madde lojistiğinde uzmanlaşan bir markayız. Yılda 10 milyon ton kimyasal taşıyoruz ve ayda 1200 sefere imza atıyoruz. Filomuzda 30 adet L4BH tanker var. Serin Treyler bildiğimiz ve kalitesine güvendiğimiz bir marka. Krom tankeri üretmeleri sektör için de fayda sağlayacaktır. Filo yatırımlarına devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Mustafa Heybetli de teslimat ile ilgili şu açıklamada bulundu: “Köklü bir üretim geçmişine sahip olan Serin Treyler ile yine sektörde köklü bir firma olan Yükseller Lojistik, bu projede, L4BH ADR’li tankerde buluştu. Bugün 5 adetlik anlaşmamızın 4 teslim ediyoruz. İkinci 5 adetlik anlaşmayı da yaptık. Sayın Osman Yüksel’e bize olan güvenlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü kimyasal madde taşımacılığında 30 yıla yakın bir tecrübeleri var. Böyle tecrübeli bir firmanın bizleri tercih etmesi doğru yolda olduğumuz bir kez daha gösteriyor. Tankerimiz piyasada kısa zamanda adından söz ettirmeye başladı. Bu ay ikinci teslimatımızı gerçekleştirdik. İnşallah devamını da getireceğiz.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR