Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Salı 16 Ağustos 2022 02:37

ÜÇ MEVSİM TEK YAZ

Yazar: Fide Köksal İnkılap Kitabevi

Üç Mevsim Tek Yaz

Türkiye’de doğan ve TRT Radyosu’na karışıp Dikili’deki yazlıklarında çalan Yunanca şarkılarla büyüyen Fide Köksal, Yunanistan’ın TV kanalı Antena’nın müzik yarışması ile halkın sevgisini kazanırken, “Üç Mevsim Tek Yaz” isimli yeni şiir kitabıyla da Türkiye’deki okurlarının kalbine dokunmaya hazırlanıyor.

 

İzmir’de kalabalık sofralarda, düğünü derneği ve şarkıları eksik olmayan bir hayatın içinden gelen Köksal’ın müziğe ilgisi küçük yaşta başlarken, müzik seçmelerini kazanmasının ardından söz ile bağı giderek artar. O günden bu yana çok sayıda Yunan sanatçı ile çalışan; Türkçe, İngilizce ve Yunanca şarkı sözleri yazıp seslendiren Köksal, “Üç Mevsim Tek Yaz” kitabındaki şiirlerinde de iki kardeş kültürün izlerini yansıtıyor. 

 

Okurlarını aşk ile harmanlanan mavi bir yolculuğa çıkaran Fide Köksal; Ege adalarının, denizin ve güneşin kokusunu taşıyan “Üç Mevsim Tek Yaz” ile bu kez şiir severlere sesleniyor. İnkılâp Kitabevi imzasıyla yayımlanan “Üç Mevsim Tek Yaz”ın önsözü, usta şair Ataol Behramoğlu tarafından kaleme alınırken; kapağı da resmin şairi olarak anılan Devrim Erbil’in, “Kuşların Gizemi” adlı eserine yer veriyor.


ABONE OL