Dolar $
32.22
%0.03 0.01
Euro €
35.03
%0.09 0.03
Sterlin £
41
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
4107.36
%0 0.1
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | EKONOMİ Cuma 10 Mayıs 2024 11:58

TÜRKONFED, BRÜKSEL TEMASLARINI TAMAMLADI

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), AB ve Türkiye entegrasyon ortaklığını derinleştirmek üzere Brüksel'de bir dizi etkinlik ve temas gerçekleştirdi. AB Komisyonu ve AB Dış Eylemler Dairesi, Türkiye Cumhuriyeti resmi temsilcileri ve başta Avrupa KOBİ Birliği (SMEunited) olmak üzere iş dünyasını temsil eden kuruluşların temsilcileri ile bir araya gelen TÜRKONFED Heyeti'nin gündeminde, Türkiye-AB ilişkilerinde entegrasyon sürecinin yeniden canlandırılması, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, KOBİ'lerin dijitalleşmesi, yeşil dönüşüm ve vize sorunu yer aldı.

TÜRKONFED, Brüksel temaslarını tamamladı
Türkiye’nin gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş en büyük bağımsız iş dünyası örgütü Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Brüksel’de temaslarda bulundu. Ziyaret kapsamında TÜRKONFED heyeti onuruna, Türkiye Daimi Temsilciliği'nde ”Dijital çağa uygun AB-Türkiye iş birliği” temalı bir resepsiyon düzenlendi.

Brüksel’de üye ve komşu ülkelerin AB Daimi Temsilcileri ve AB nezdinde Büyükelçileri, Avrupa Dış Eylemler Dairesi, AB Komisyonu ve AB Kurumlarından katılımcılar, AB sektörel kuruluşları ve düşünce kuruşları, SMEunited ve SMEunited’ın bağlı olduğu AB üyesi ulusal federasyonlar ile UNDP Türkiye temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen resepsiyonda, jeopolitik gelişmeler ve küresel rekabet ortamında Avrupa ekonomisinin direnç ve rekabetçiliğinin güçlendirilmesi, yeşil ve dijital dönüşüm gündemlerinin devamlılığı için AB-Türkiye ilişkilerinin belirleyici olduğuna dikkat çekildi.

Büyükelci Kaymakcı’dan Türk ve AB iş dünyasının ortak beklentilerine vurgu Türkiye Cumhuriyeti AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, resepsiyonda Türkiye ve AB üyesi ülkelerin özel sektör çatı kuruluşlarının, özellikle de KOBİ’leri temsil eden çatı kuruluşların bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirtirken, KOBİ'lerin kalkınma, istihdam, bölgesel ve sektörel gelir dağılımı eşitliği bakımından anahtar role sahip olduğunu söyledi.

Kaymakcı, KOBİ’lerin Türkiye'de ve AB üyesi ülkelerde tüm bölgelere ve şehirlere yayılmış altyapılarıyla Türkiye'nin AB üyeliğinin yararlarının her iki tarafın kamuoyuna anlatılmasında da önemli bir iletişim işlevi bulunduğunu dile getirdi. Büyükelçi Kaymakcı, yeşil ve dijital dönüşüm sürecinde iş birliğinin artırılmasının, vize gibi ticarette karşılaşılan engellerin kaldırılmasının ve Türkiye-AB Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin Türk ve AB iş dünyasının ve mali çevrelerinin ortak beklentisi olduğunu da vurguladı. Kaymakcı ayrıca, Türkiye ve AB üyesi ülkelerin TÜRKONFED gibi çatı kuruluşlarını, AB'nin Ufuk Avrupa, Dijital Avrupa ve Erasmus gibi programlar altında ortak projeler yapmaya çağırdı.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR