Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
GÜNDEM Cuma 18 Haziran 2021 18:27

TÜRKİYE'YE YAPILAN ULUSLARARASI YATIRIMLARI AÇIKLANACAK

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) tarafından hazırlanan ve tüm dünyada eşzamanlı olarak duyurulan Dünya Yatırım Raporu bu sene "Sürdürülebilir Toparlanmaya Yatırım" temasıyla yayınlanacak.

Türkiye'ye yapılan uluslararası yatırımları açıklanacak

Uluslararası doğrudan yatırım trendlerini analiz eden raporun Türkiye lansmanı geçen sene olduğu gibi bu sene de, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Bu sene diğer yıllardan farklı olarak YASED; raporun açıklanması ile birlikte lansman toplantısının yanı sıra, raporun çıktılarını değerlendirmek üzere "Küresel Yatırım Günleri"  çerçevesinde bir dizi etkinliğe de ev sahipliği yapacak.

Üç gün sürecek olan "Küresel Yatırım Günleri" etkinliklerinin 21 Haziran Pazartesi günü yapılacak olan ilk buluşmasında, uluslararası doğrudan yatırımların pandemi sonrası dönemdeki dönüşümünü sürdürülebilirlik çerçevesinde ele alacak olan, ülkelerin doğrudan yatırımlar konusundaki performanslarını değerlendiren ve doğrudan yatırımların geleceği ve yönü açısından öngörüler içeren  ‘Dünya Yatırım Raporu’nun çıktıları, bizzat bu raporu hazırlayan ekibin başkanı ile birlikte değerlendirilecek. YASED Başkanı Ayşem Sargın'ın UNCTAD Yatırım Araştırmaları Bölüm Başkanı Richard Bolwijn ile gerçekleştireceği etkinlikte; raporun çıktıları, yansımaları ve önemli başlıkları analiz edilecek.

Etkinliğin ikinci gününde YASED; moderatörlüğünü YASED Genel Sekreteri Serkan Valandova'nın yapacağı oturumda, İstanbul Ekonomi Danışmanlık Yönetici Ortağı ve Ekonomik Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) Başkanı Sinan Ülgen'i misafir edecek.  YASED Başkanı Ayşem Sargın ve Sinan Ülgen, açıklanan raporun odağında makroekonomik ve politik gelişmeler üzerinden değerlendirmelerin yapılacağı bir sohbet gerçekleştirecek.

Etkinliğin son günü ise ‘Dünya Yatırım Raporu Odağında Uluslararası Doğrudan Yatırımlara Dair Delişmeler ve Türkiye’ başlıklı oturumda, önümüzdeki dönemde ülkemizin uluslararası doğrudan yatırımları çekme konusundaki politikalarının nasıl şekilleneceğini değerlendirmek üzere Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu YASED'in konuğu olacak.


ABONE OL